Miért jó nekünk? …a görögdinnye
2012 június 22. | Szerző: Dió Bisztró |
Ebben a tikkasztó melegben még a szöcskenyájak sem legelésznek, ám a dinnyeföldeken zajlik az élet, aminek igazán örülhetünk, mert ebben az évben szuper jó a minőség, az íz, az állag minden 😀 Szása a kedvenc zöldségesem egy olyan termelőt talált, aki egyszerűen nem tud hibázni, fantasztikus dinnyéi teremnek egészen nyár végéig, kora őszig. Tegnap mintavételeztem, de ma is véletlenül arra fogok járni 😀 Ez a nagyon egyszerű, ám annál nagyszerűbb kis sali volt a menü. Dinnye fehér sajttal, kicsi bors…annnyira jóóóJ Naponta 4 alkalomra elosztva 2 kg dinnyét ehetünk, hozzá egy kis túrót, vagy feta sajtot..és már biztosítottuk a túlélésünk a hűségben, és még a testünkkel is jót tettünk.
…és miért jó nekünk…
A görögdinnye több mint kilencven százaléka víz. A dinnye fogyasztásával salaktalaníthatod bélrendszered. Víztartalmával olyan nagy teret foglal el, hogy hamarosan telítettnek érzed magad. Nagyon hamar telítettség érzést ad, mert a víz keresztülmegy rajtad, és a gyomor visszakapja eredeti rugalmasságát. Pozitívan befolyásolja az emésztés további szakaszait, így serkenti a belek ürülését is. Ha alkalmad adódik huzamosabb ideig görögdinnyét fogyasztani, szerencsés vagy, mert helyreállítja a vér sav-lúg egyensúlyát! Tele van rost anyaggal is mely segíti az emésztést is. Kiemelkedően jó hatással van a vesére és a májra. Vitamintartalma nem annyira jelentős, elsősorban C-, E- és B-vitamint vihetünk be vele. Vas-, cink-, magnézium- és sótartalmának köszönhetően a nyári melegben a legkiválóbb folyadékpótlási lehetőség a jól lehűtött dinnye.
100 g görögdinnye tartalmaz:
· Energia 29 kcal
· Karotin nyomokban
· B1-vitamin 0,04 mg
· B2-vitamin 0,02 mg
· C-vitamin 7 mg
· Fehérje 0,5 g
· Zsír 0,2 g
![]() |
| A japánok itt tartanak…na jó a szívalakút megkóstolnám 😀 |



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: