Rizsleves sok zöldséggel
2012 június 22. | Szerző: Dió Bisztró |
Levest de gyorsan! Könnyű legyen, sok zöldséggel, és rizs legyen benne, de a legjobb, ha a rizs inkább csak rizs 🙂 Az apróra vágott hagymát vaj, olíva olaj keverékén elkezdjük párolni, hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért. Addig pároljuk, amíg a hagyma olvadni kezd, ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, répát, brokkolit, karfiolt. felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük leveskockával, amikor már majdnem puha hozzáadjuk a jázmin rizst, azért ezt, mert 5-8 perc alatt készre fő, végül hozzáadjuk a durvára vágott kínaikelt. Kóstoljuk, szójaszósszal, halszósszal ízesítettem, amikor kicsit kihűlt chilivel, borssal, pár csepp friss citromlé csodákat tesz vele.
Nagyon finom kis leves kerekedett, ebben a meleg időben, kicsit máshol éreztem magam, kellemesen csípett, finom volt a zöldség, szóval megér egy próbát 🙂
fél fej brokkoli
fél fej karfiol
3 db közepes répa
1 db vöröshagyma
1 cm gyömbér
1/4 kínaikel, vagy kelkáposzta
1/4 pohár jázmin rizs
só, bora, chili, halszósz, szójaszósz
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: