Rizsleves sok zöldséggel

2012 június 22. | Szerző: |

Levest de gyorsan! Könnyű legyen, sok zöldséggel, és rizs legyen  benne, de a legjobb, ha a rizs inkább csak rizs 🙂  Az apróra vágott hagymát vaj, olíva olaj keverékén elkezdjük párolni, hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért. Addig pároljuk, amíg a hagyma olvadni kezd, ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, répát, brokkolit, karfiolt. felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük leveskockával, amikor már majdnem puha hozzáadjuk a jázmin rizst, azért ezt, mert 5-8 perc alatt készre fő, végül hozzáadjuk a durvára vágott kínaikelt. Kóstoljuk, szójaszósszal, halszósszal ízesítettem, amikor kicsit kihűlt chilivel, borssal, pár csepp friss citromlé csodákat tesz vele.
Nagyon finom kis leves kerekedett, ebben a meleg időben, kicsit máshol éreztem magam, kellemesen csípett, finom volt a zöldség, szóval megér egy próbát 🙂

fél fej brokkoli
fél fej karfiol
3 db közepes répa
1 db vöröshagyma
1 cm gyömbér
1/4 kínaikel, vagy kelkáposzta
1/4 pohár jázmin rizs
só, bora, chili, halszósz, szójaszósz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!