Szénégető spagetti lájt :)
2012 június 27. | Szerző: Dió Bisztró |
Imádom…nincs is erről mit mondani, bővebben értekezni:) Annyit azonban tudhatunk, hogy emberes kaja, szalonna, tojás, tejszín, tészta. Mostanában a takarékosság, ésszerű kompromisszumok megkötése nem csak a nagy dolgokra igaz, hanem a kaja terén is. Próbáltam minimumra hozni a szénhidrátot, úgy hogy az ízek megmaradjanak. Jelentem működik 🙂 Teljes kiőrlésű spagetti, főzőtejszín, kicsi olívaolaj, fekete erdő sonka, parmezán reszelve.
Hozzávalók:
1 cs. teljes kiőrlésű spagetti
8 -10 dkg fekete erdő sonka, eredetileg kolozsvári szalonna 🙂
2dl tejszín
2 db tojás
5 dkg parmezán
1 ek olíva olaj
Az olíva olajon megsütjük a sonkát, vagy magában kisütjük a szalonnát, ha nem lájt a verzió 🙂
A tejszínt összekeverjük a tojással úgy, hogy először a tojást elhabarjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. Jó, ha minden szobahőmérsékletű, mert amikor ráöntjük a meleg tésztára nem csapódik ki a tojás olyan hamar, hiszen egy szószt kell csak átmelegítenünk a tésztával.
Közben feltesszük a tésztát főzni, természetesen félkeményre. Amikor elkészült a fazékból rögtön a szalonnára szedjük, nem baj, ha egy kis tészatalé csöpög mellé sűrűbb lesz a szósz. A tojásos keveréket ráöntjük, akkor jó, ha nem találunk benne “rántotta” darabokat. Só, bors ízlés szerint, nálam a chili kötelező tartozék, és most a bazsalikom is, mert van sajátom, amire nagyon büszke vagyok, túlélt engem, és bokrosodik az ablakban 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: