Romani Platni belecsaptunk a lecsóba
2012 július 1. | Szerző: Dió Bisztró |
Muzsgyej – friss bodaggal
( paprikás sült szalonna friss, illatos fokhagymával, házi kenyérrel)
A főétel:
Malactartó, libás krumpli(sertés petevezeték fokhagymásan sütve, igazi kuriózum)
…ez a fogás volt a legkritikusabb, mert ugye még nem is hallottam róla, ha valamihez hasonlítanom kellene a pacalhoz, hasonlít leginkább, én személy szerint nem vagyok egy pacal fan, talán, ha kétszer ettem életemben, de egy élmény volt megkóstolni, lecsós variációban készült krumplival.
A desszert:zsurmó, forró barackkal(főtt tészta, cukrozott sült morzsával, forró barackkal és mézzel)
szokatlan édesség, de végül is a zsemlemorzsát mi is szoktuk pirítani és a gombócot beleforgatni, vagy a nudlit, itt kézzel gyúrt főtt tészta volt az alap.A bónusz pedig egy ínyenc falat a tepertős csoki 🙂 az érdekes szóval lehetne jellemezni. A tepertőt nem úgy kell elképzelni, hogy csöpög a zsírtól és az van csokiba mártva, hanem szinte szárazra van sütve, ropogósra és úgy van apróra darálva, belekeverve a csokiba. Miközben esszük nem jut eszünkbe, hogy tepertőről van szó.
Érdekes este volt! Azon gondolkodtam, hogy van mit tanulnunk egymástól. A cigány asszonyok tudnak egyszerű minimál alapanyagokból, sok embernek jó ízűt főzni. Ha megnézitek a lakásétterem menüjét ITTpéldául a szabolcsi töltött káposzta, vagy a tejbe tészta nem hangzik rosszul és még vannak ötletek 🙂Ha vágytok egy kalandra, nyitottak vagytok az új dolgokra feszegessétek a határaitokat! Nincs mit veszíteni, a változás csak úgy történhet, ha másképpen kezdünk el gondolkodni valamiről, mint ahogy eddig tettük.Gábor ismét belecsapott a lecsóba :D…köszönjük, hogy minket is rávett erre 🙂
…és egy kis zene a végére…




Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: