Meggyes mákos semifredo
2012 július 2. | Szerző: Dió Bisztró |
Hőség van,ez nem kérdés ilyen időben nem gondol az ember az evésre, de valami hideg jöhet bármikor. Belevágtam a saját fagyi projektbe vagy nem is fagyi, nevezzük habnak. A meggyes mákos rétesért odavagyok így gondoltam ez legyen az első íz, amit kipróbálok. Nagggyon jó lett 😀
Hozzávalók:
2,5 dl habtejszín
1 cs habfixáló
15 dkg meggy befőtt vagy friss
5 ek darált mák
reszelt citromhéj
0,5 dl rum
0,5 dl víz
3 ek cukor vagy édesítő
A vízből és a cukorból készítünk egy szirupot. A darált mákot megfőzzük benne, megszórjuk a citrom héjjal, akkor van készen, amikor krémszerű állagot kapunk.
A befőttet leszűrtem, meglocsoltam rummal állni hagytam egy 20 percet, de lehet tovább is, utána kisebb darabokra vágtam.
A tejszínt felvertem a habfixálóval, lehet hozzá adni plussz cukrot, ha valaki édesebben szereti, de én nem adtam hozzá.
A kihűlt mákot hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Egy dobozban lerétegezzük, a máskos habot a leszűrt meggyel.
3 óra kell, hogy jól megfagyjon. Amikor enni szeretnénk vagy tegyük át a normál hűtőben egy órára, vagy, ha biztosan elfogy szobahőmérsékleten visszaolvaszthatjuk.
Lehet még hozzá forró olvasztott csokit adni, vagy tejszínhabot. De csak magában is teljesen tökéletes.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
…de aranyosak vagytok!!! Köszönöm szépen 🙂
Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro.