Cajuni csirke spenótos gorgonzolás burgonya
2012 július 3. | Szerző: Dió Bisztró |
A cajuni( kéjdzsön) tartalmaz sót, csilipaprikát, fokhagymaport, hagymaport és szárított zöldfűszereket, mint oregano, bazsalikom, kakukkfű. Száraz pácként dörzsölik halba, szórják húsra és krumplira, salátára egyaránt. Ebben az ételben nedves pácként használtam egy evőkanálnyi olajban elkevertem azzal dörzsöltem be a csirkecombokat, 1 éjszakán át pácolódtak a hűtőben. Nagyon alacsony hőfokon 150 fokon légkeveréses sütőben, letakarva fólia alatt sült 2 órán át.. A sütési idő alatt egyszer megforgattam, meglocsoltam a kisült lével. Amikor elkészült, pihentetni félre tettem, majd tálalás előtt grillezni visszatettem 3-5 percre a legmagasabb fokozaton. A lassú sütésnek az legnagyobb előnye, hogy nincs őrült meleg a konyhában, így nyár közepén:) a másik és talál legfontosabb, hogy nem sült ki a húsból az értékes tápanyag, nem lesz egy nagyobb darabb húsból valami kis felismerhetetlen valami a sütés végére:) A cajunit most próbáltam ki először elképesztően finom, nem hasonlítható az íze egyik fűszerkeverékhez sem, telt természetes íze lesz a húsnak, nem sós, nem csípős, nagyon kerek.
A köret spenótos gorgonzolás új krumpli volt.
A krumplit megfőztem sós vízben, nagyobb darabokra vágva, ha kicsi a krumpli egyben is maradhat, a kicsi alatt diónyra gondolok 😀
A szószhoz tejszínben feloldottam a gorgonzolát, majd hozzáadtam a fokhagymán megfonnyasztott leveles spenót. Ráöntötettem a krumplira, néhány puhább krumplit villával szétnyomkodtam és kicsit besűrítettem a mártást. Az egész keveréket tálalásig betettem a sütőbe 10-15 percre 150 fokon.
Elképesztő, fantasztikus, nem hiszem el íze lett 😀 Máskor is fogok ilyen készíteni, mert önálló ételként is megállja a helyét, de ezzel a husival hmmmm….bármikor 😀
Hozzávalók:
5 csirkecomb felső
1 ek cajuni fűszer
1ek olaj
köret hozzávalói:
1 kg krumpli
2,5 dl tejszín
15 dkg gorgonzola, de bármilyen kék sajt lehet
15 dkg levesles spenót 3-4 gerezd fokhagymával megfonnyasztva
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: