8 perces eperleves ötcsillagos ízben Frissítve!!!

2012 július 21. | Szerző: |

Lélekbúvár barátném “találmánya” a nyári szünetben nála lévő gyerekek száma, és éhsége igen találékonnyá tették, mert ha a fiúk éhesek azonnal enni akarnak, és keringenek körülötte a konyhába, amit bizony viszonylag rövid ideig lehet elviselni, de 8 perc talán még belefér 🙂

45-50 dkg fagyasztott gyümölcs
2 dl habtejszín
2 dl víz
porcukor
citromlé

25 dkg túró
2 ek tejföl
só, cukor ízlés szerint

A gyümölcsöt hagyjuk pár percig olvadozni, addig kikeverjük a túrót a hozzávalókkal, mehet a hűtőbe.
Majd a gyümölcsöt betesszük a turmixba és fokozatosan pürésítjük víz hozzáadásával, amikor egy nemű, beletesszük a cukrot, a citrom levet, fahéjat, ha szeretjük, és a tejszínt. Még egyet keverünk rajta.
A túróból kanál segítségével gombócokat formálunk és a levesbe tesszük.

ez a változat áfonya és őszibarack kombó…

Nagy sikere van nem lehet eleget készíteni belőle, ha véletlenül maradna belőle fagyasszuk le egy dobozban és kitűnő fagyi lesz belőle.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!