Rózsa szörp egy jó koktélhoz
2012 július 22. | Szerző: Dió Bisztró |
A szörp ötletét az adta, hogy ittunk egy ilyen limonádét, utánanéztem a szörpnek és horror drága volt, plussz aromákban, adalékanyagokban is bővelkedett. Anyukáéknak helyes kis rózsái vannak, elsősorban bordó színűek gondoltam ebből össze tudom hozni a vágyott ízt.
Hozzávalók:
5 nagy marék rózsaszirom lehetőleg vörös, de ha van más színű különösen illatos az is jöhet bele
1, 5 l víz
2 kg cukor
1 dl rózsavíz de ízlés szerint kevesebb és több is lehet
1 citrom leve bele csavarva és a kifacsart citrom belefőzve
A rózsa szirmokat megmossuk, egy nagy edénybe tesszük felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. egy napig benne hagyjuk,
majd másnap ebből a vízből leszűrünk
1, 5 litert és 2 kg cukorral szirupot főzünk belőle.
Ez kb.45-50 percet vesz igénybe, amikor kezd sűrűsödni a szirup beleszórjuk a rózsa szirmokat és addig főzzük amíg szép rózsaszínű nem lesz a főzetünk. hagyjuk kihűlni és üvegekbe töltjük.
Citrommal, limeal, ízesítjük, szódával vagy ásványvízzel feltöltjük jöhet a jég néhány menta levél fantasztikusan finom! Nem kell arra gondolni, hogy rózsát iszunk, hanem egy különleges itallal nem szokásos üdítővel gazdagítjuk az innivalók sorát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: