Cukkíni tekercs paradicsomszósszal
Nem pontosan ezt szerettem volna elkészíteni, de menet közben alakult a dolog, éééés nagyon nem bántam meg 🙂 Az alap egy palacsinta tészta teljesen normál módon, ez annyiban különbözött a normáltól, hogy 1/3-ad részben a liszthez puffasztott amarántot adtam, kizárólag a bűntudat enyhítése céljából. Legközelebb teljes kiőrlésű lisztet fogok használni, és akkor maga lesz a tökély. Gyakorlatilag fél óra alatt elkészíthető, a palacsinta sütése tart a legtovább.
Hozzávalók :
személyenként 3 db palacsinta
2 db nagyobb vagy személyenként 1 db kisebb cukkíni
1 db krémsajt 20 dkg-os, de sűrű tejföl, amit csöpögtetünk teljesen tökéletes
1 doboz hámozott egész paradicsom vagy 6-8 db friss
bazsalikom
só. bors, fokhagyma
Megsütjük a palacsintát. Recept ITT.
Meggrillezzük a cukkínit öntünk alá kevés olíva olajat ez esetben fokhagymásat, friss chili szeleteket. Előzőleg a cukkínit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, sóval, borssal.
Elkészítjük a paradicsomszószt :
1 doboz hámozott paradicsom konzervet a grillező serpenyőbe öntünk, amiben benne maradt a sült cukkíni olaja, fűszerezzük : sóval, borssal, chilivel, fokhagymával, friss bazsalikommal sűrűre befőzzük, botmixerrel teljesen egyneművé tesszük.
Kikeverjük a sajtkrémet, ami 20 dkg krémsajtból 2 db kávétejszín kapszula, bazsalikom durvára, vágva, só bors.
Összetekerjük a palacsintákat úgy, hogy megkenjük a palacsintát a vékonyan sajtkrémmel, erre tesszük a cukkínit, hosszába, hogy tekerhető legyen, ezt is megkenjük a sajtkrémmel és feltekerjük.
Tálalunk 😀