Cukkíni tekercs paradicsomszósszal

Nem pontosan ezt szerettem volna elkészíteni, de menet közben alakult a dolog, éééés nagyon nem bántam meg 🙂 Az alap egy palacsinta tészta teljesen normál módon, ez annyiban különbözött a normáltól, hogy 1/3-ad részben a liszthez puffasztott amarántot adtam, kizárólag a bűntudat enyhítése céljából. Legközelebb teljes kiőrlésű lisztet fogok használni, és akkor maga lesz a tökély. Gyakorlatilag fél óra alatt elkészíthető, a palacsinta sütése tart a legtovább.

Hozzávalók :

személyenként 3 db palacsinta

2 db nagyobb vagy személyenként 1 db kisebb cukkíni

1 db krémsajt 20 dkg-os, de sűrű tejföl, amit csöpögtetünk teljesen tökéletes

1 doboz hámozott egész paradicsom vagy 6-8 db friss

bazsalikom

só. bors, fokhagyma

Megsütjük a palacsintát. Recept ITT.

Meggrillezzük a cukkínit öntünk alá kevés olíva olajat ez esetben fokhagymásat, friss chili szeleteket. Előzőleg a cukkínit vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük, sóval, borssal.

Elkészítjük a paradicsomszószt :
1 doboz hámozott paradicsom konzervet a grillező serpenyőbe öntünk, amiben benne maradt a sült cukkíni olaja, fűszerezzük : sóval, borssal, chilivel, fokhagymával, friss bazsalikommal sűrűre befőzzük, botmixerrel teljesen egyneművé tesszük.

Kikeverjük a sajtkrémet, ami 20 dkg krémsajtból 2 db kávétejszín kapszula, bazsalikom durvára, vágva, só bors.

Összetekerjük a palacsintákat úgy, hogy megkenjük a palacsintát a vékonyan sajtkrémmel, erre tesszük a cukkínit, hosszába, hogy tekerhető legyen, ezt is megkenjük a sajtkrémmel és feltekerjük.

Tálalunk 😀

Tovább a blogra »