Sült cukkinileves
2012 július 25. | Szerző: Dió Bisztró |
A cukkíni igazi nő, akit, amit nem lehet megunni 😀 Ezer arca van, minden hangszeren játszik sülve, főve, töltve, rántva, rakva így hirtelen. A leves gyors, tartalmas, kerek ízű, laktató. ÉN szeretem az igazi nőket 😀
Hozzávalók :
2 db cukkíni
2 dkg vaj
5 ek olíva olaj
4 gerezd fokhagyma
3 mogyorónyi vöröshagyma
5-dkg sajt
1 liter zöldségleves
1 dl tejszín
A hagymát apróra vágjuk a fokhagymával együtt. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. A vaj olíva olaj keverékén megsütjük kis adagokban a cukkínit nem pároljuk, sütjük, hogy barna legyen a széle. Amikor készen vagyunk a visszamaradt zsiradékot kiegészítjük, ha szükséges és megpároljuk a hagymákat, majd visszatesszük a cukkíni 2/3-ad részét fokozatosan felöntjük a levessel. Amikor felforrt összeturmixoljuk, megnézzük mennyire sűrű, ha sűrűbben szeretnénk 1 ek étkezési keményítővel besűrítjük, és úgy adjuk hozzá a tejszínt, ha elég sűrű akkor mehet bele a tejszín, forralunk egyet rajta és készen vagyunk. A levesbetét a félre tett cukkíni darabok némi reszelt sajt ízlés szerint. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: