Kovászos uborka leves kapros gnocchival
Anya kovászos uborkája messzeföldön híres. Kicsi az uborka, ropogós, jókapros, jófokhagymás 🙂
Sajnáltam a levesbe felhasználni őszintén szólva, mert magában is nagyon jó, egy kis kacsazsíros kenyér mellé hmmm nem is mondom 🙂 De kénytelen voltam, mert levesre vágytam, miközben toporogtam a leves gyors futásra késztető hatása miatt 😀 😀 A biztonság kedvéért hétvégi menü része volt 😀 A leves hidegen is elkészíthető van meleg változat is, ez most a hideg.
Az uborkát apró kockára vágtam, hozzáadtam 1 gerezd fokhagymát, egy jó adag kaprot, a lé egy részét és botmixerrel összeturmixoltam, majd hozzáadtam egy nagy pohár tejfölt. Közben vizet forralunk sóval, megfőzzük a gnocchit, a kapor maradék részét átforgatjuk olíva olajon a gnocchit erre szedjük jól összerázzuk. Elkészült a levesbetét tálalhatunk. A gnocchira és néhány apró uborka darabokra szedjük a levest, én chili nélkül nem tudok élni, ezért egy kevés friss került bele, azt mondom ott a helye 😀
Hozzávalók:
személyenként 1 db uborka+1
1 nagy doboz joghurt vagy kefír
1 csokor kapor
20 dkg gnocchi
só, olíva olaj, chili