Paradicsomos, cukkínis hajdina
2012 július 31. | Szerző: Dió Bisztró |
Megszerettem a gabonákat, a hajdinát különösen kedvelem diós íze miatt. Nem akartam túlsokáig szöszölni a konyhában ez az étel nagyon hamar fél óra alatt elkészült. Egészséges, laktató könnyű bár ez a két dolog elvileg kizárná egymást mégsincs így. Aki kímélő ételeken élnek azoknak is tudom ajánlani, és “normál” ételek mellé köretnek szerintem extra. A fűszerezés teljesen szabadon ami éppen van otthon.
Hozzávalók:
1 bögre hajdina
1db vöröshagyma
1 db lilahagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv vagy 6 közepes friss
friss bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
só, bors, chili
olíva olaj
1 közepes cukkíni
A hagymát megpároljuk, ráöntjük a megmosott hajdinát megpirítjuk felöntjük 1 bögre vízzel, hagyjuk elfőni a vizet, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, tépkedünk bele bazsalikomot, főzzük 5 percig, majd még 1 bögre víz hozzáadásával készre főzzük.
A cukkínit daraboljuk megsütjük fokhagymás olajon. Amikor elkészült a felét hozzákeverjük a hajdinához, a másik felét a tetejére tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: