Paradicsomos, cukkínis hajdina

Megszerettem a gabonákat, a hajdinát különösen kedvelem diós íze miatt. Nem akartam túlsokáig szöszölni a konyhában ez az étel nagyon hamar fél óra alatt elkészült. Egészséges, laktató könnyű bár ez a két dolog elvileg kizárná egymást mégsincs így. Aki kímélő ételeken élnek azoknak is tudom ajánlani, és “normál” ételek mellé köretnek szerintem extra. A fűszerezés teljesen szabadon ami éppen van otthon.

Hozzávalók:

1 bögre hajdina

1db vöröshagyma

1 db lilahagyma

1 doboz darabolt paradicsom konzerv vagy  6 közepes friss

friss bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

só, bors, chili

olíva olaj

1 közepes cukkíni

A hagymát megpároljuk, ráöntjük a megmosott hajdinát megpirítjuk felöntjük 1 bögre vízzel, hagyjuk elfőni a vizet, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, tépkedünk bele bazsalikomot, főzzük 5 percig, majd még 1 bögre víz hozzáadásával készre főzzük.
A cukkínit daraboljuk megsütjük fokhagymás olajon. Amikor elkészült a felét hozzákeverjük a hajdinához, a másik felét a tetejére tesszük.
Tovább a blogra »