Limekrém, kávés likőrös piskótával
2012 augusztus 9. | Szerző: Dió Bisztró |
Tetszenek a csattos üvegben szervírozott kis nyalánkságok. Már sokan készítettek ilyen tálalást, én most értem el ehhez a ponthoz 🙂 Jól nézett ki, az íze a nagy melegben különösen üdítő volt. Limeból készítettem egy alapkrémet, mascarponeval dúsítottam, minimális nyírfacukrot adtam hozzá. Főztem egy kávét, málna likőrrel kicsit “megízesítettem”, a piskótákat megforgattam benne, lerétegeztem a krémmel 20 percet várakozott a hűtőben és már ehettük is szuper volt 🙂
Hozzávalók:
250 gr mascarpone
2 tojás sárgája
2 egész tojás
1-1,5 dl lime leve
5 ek nyírfacukor
1 adag főzött kávé
3 cl málnás rum
A tojásokat a cukorral fehéredésig kevertem, majd gőzfölött robotgéppel folyamatosan keverjük, addig amíg egy habos lágy krémet nem kapunk, közben belecsorgatjuk a lime levét és elkészült, ezután amikor langyos hozzáadjuk a mascarponét simára keverjük. A piskótákat belefogatjuk a kávéba, lerétegezzük, hűtjük, de ha nem tudunk várakozni, azonnal is nekiláthatunk, ilyenkor az állaga inkább habra emlékeztet, hűtés után pedig egy lágy krémes állaga lesz. Fenséges!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: