Tortellini, juhtúrós cukkínis mártásban
Olasz napok voltak mostanában a valamelyik üzletben, és nagyon megtetszett a tortellini, nem nagy ügy megcsinálni, de nekem most nem volt kedvem ezzel foglalkozni….és különbenis fontos háztartani való ezeregy dolgom volt így jól jött ez a “félmegoldás”. A cukkíni pedig, mostanság egy alap, amire szinte mindent építek, amióta rátaláltam az új ételpiramisra, ami azt mutatja, hogy a táplálkozásunk alapja a zöldség minden formában. Így azt csinálom, hogy amibe, amihez, amikor amennyit tudok mindig belecsempészem 🙂
Hozzávalók:
1 csomag tortellini
2 db 50 dkg-nyi cukkíni
5 dkg bryndza vagy más juhtúró
3 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
2 dkg vaj
2 dl tejszín
só, bors
Vaj olíva olaj keverékén megpirítjuk a fokhagymát majd a cukkínit, egy részét félre tesszük, a maradékba belekeverjük a juhtúrót és a tejszínt. Kiforraljuk, közben megfőzzük a cukkínit és belekeverjük a szószba, alaposan átforgatjuk, nem baj, ha egy kis főzőlé kerül a szószba jót tesz neki.
Tálalhatunk. Az elkészítési idő gyakorlatilag a tészta főzési ideje tehát 16 perc, bruttó 20 perc alatt egy különleges ízű tészta ételünk van a bryndza annyira jó vele, hogy elképesztő, és egy kis friss bazsalikomról már nem is beszélek 🙂