Palacsinta torta
2012 augusztus 16. | Szerző: Dió Bisztró |
Ezt a palacsinta tortát Erika készítette ő egy rajongónk, apukájának a szülinapjára, nagyon jó kis recept. Viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, mutatós. Én biztoson ki fogom próbálni 🙂
Palacsintához:
3 db tojás
500 ml tej
1 csipet só
1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma, 2,5 ml édesítő)
30 gr keserű kakaópor
300 gr liszt
olaj a sütéshez
Túrókrémhez:
250 gr túró
1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma)
100 gr porcukor (7,5 ml édesítő)
200 ml habtejszín
100 gr mag nélküli szőlő
Pudingkrémhez:
2 cs. vaníliaízű puding
600 ml tej
100 gr kristálycukor (7,5 ml édesítő)
100 gr vaj
A palacsintához keverjük el a tojást, a tejet, sót, cukrot. Dolgozzuk hozzá a kakaóporral összekevert lisztet, pihentessük 30 percig, majd olajozott serpenyőben süssünk 7 db vastag palacsintát.
A túrókrémhez keverjük ki a túrót a vaníliás és porcukorral, majd lazítsuk a tejszínből vert habbal.
A gyümölcsöt mossuk meg. (helyettesíthetjük befőttel is)
A pudingporból, tejből, és kristálycukorból főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk bele a vajat.
Egy db palacsintát kenjünk meg egy kis pudingos krémmel, majd tegyük félre, ez megy a tetejére díszítésnek.
Tegyünk egy tálcára egy palacsintát, kenjük meg a pudingkrém 1/3-ával. Erre teszünk egy másik palacsintát, majd a túrókrém felével megkenjük. A szélére körben tegyünk gyümölcsöt.
Folytassuk a rétegezést: palacsinta, pudingkrém, palacsinta, túrókrém, gyümölcs.
Így a torta 6 db palacsintából, és 3 rész pudingkrémből, és 2 rész túrókrémből áll.
A félretett palacsintát szeleteljük fel, és azzal díszítsük a torta tetejét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: