Palacsinta torta
Ezt a palacsinta tortát Erika készítette ő egy rajongónk, apukájának a szülinapjára, nagyon jó kis recept. Viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, mutatós. Én biztoson ki fogom próbálni 🙂
1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma, 2,5 ml édesítő)
300 gr liszt
1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma)
100 gr porcukor (7,5 ml édesítő)
100 gr kristálycukor (7,5 ml édesítő)
A palacsintához keverjük el a tojást, a tejet, sót, cukrot. Dolgozzuk hozzá a kakaóporral összekevert lisztet, pihentessük 30 percig, majd olajozott serpenyőben süssünk 7 db vastag palacsintát.
A túrókrémhez keverjük ki a túrót a vaníliás és porcukorral, majd lazítsuk a tejszínből vert habbal.
A gyümölcsöt mossuk meg. (helyettesíthetjük befőttel is)
A pudingporból, tejből, és kristálycukorból főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk bele a vajat.
Egy db palacsintát kenjünk meg egy kis pudingos krémmel, majd tegyük félre, ez megy a tetejére díszítésnek.
Tegyünk egy tálcára egy palacsintát, kenjük meg a pudingkrém 1/3-ával. Erre teszünk egy másik palacsintát, majd a túrókrém felével megkenjük. A szélére körben tegyünk gyümölcsöt.
Folytassuk a rétegezést: palacsinta, pudingkrém, palacsinta, túrókrém, gyümölcs.
Így a torta 6 db palacsintából, és 3 rész pudingkrémből, és 2 rész túrókrémből áll.
A félretett palacsintát szeleteljük fel, és azzal díszítsük a torta tetejét.