Palacsinta torta

Ezt a palacsinta tortát Erika készítette ő egy rajongónk, apukájának a szülinapjára,  nagyon jó kis recept. Viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, mutatós. Én biztoson ki fogom próbálni 🙂


 
Palacsintához:



3 db tojás

500 ml tej

1 csipet só

1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma, 2,5 ml édesítő)

30 gr keserű kakaópor

300 gr liszt

olaj a sütéshez





Túrókrémhez:



250 gr túró

1 cs. vaníliás cukor (vanília aroma)
100 gr porcukor (7,5 ml édesítő)

200 ml habtejszín

100 gr mag nélküli szőlő



Pudingkrémhez:

2 cs. vaníliaízű puding

600 ml tej

100 gr kristálycukor (7,5 ml édesítő)
100 gr vaj

A palacsintához keverjük el a tojást, a tejet, sót, cukrot. Dolgozzuk hozzá a kakaóporral összekevert lisztet, pihentessük 30 percig, majd olajozott serpenyőben süssünk 7 db vastag palacsintát.

A túrókrémhez keverjük ki a túrót a vaníliás és porcukorral, majd lazítsuk a tejszínből vert habbal.

A gyümölcsöt mossuk meg. (helyettesíthetjük befőttel is)

A pudingporból, tejből, és kristálycukorból főzzünk sűrű krémet. Hagyjuk kihűlni, majd dolgozzuk bele a vajat.



Egy db palacsintát kenjünk meg egy kis pudingos krémmel, majd tegyük félre, ez megy a tetejére díszítésnek.

Tegyünk egy tálcára egy palacsintát, kenjük meg a pudingkrém 1/3-ával. Erre teszünk egy másik palacsintát, majd a túrókrém felével megkenjük. A szélére körben tegyünk gyümölcsöt.

Folytassuk a rétegezést: palacsinta, pudingkrém, palacsinta, túrókrém, gyümölcs.

Így a torta 6 db palacsintából, és 3 rész pudingkrémből, és 2 rész túrókrémből áll.

A félretett palacsintát szeleteljük fel, és azzal díszítsük a torta tetejét.

         

Tovább a blogra »