Árpagyöngyös gyümölcsrizs

2012 augusztus 17. | Szerző: |

Imádom a gyümölcsrizst, van bennem egy elképzelt íz, amit valamikor már ettem,  de reprodukálnom még nem sikerült. Gondoltam, ha azt nem sikerül, akkor csinálom másképpen és akkor már ezt fogom szeretni, ez így is lett 🙂 A gersli vagy árpagyöngy egy fantasztikus alapanyag, nem lehet szinte szétfőzni, persze rossz értelemben:), hanem megmarad a harapható, rágható formája, beltartalmi érékeiről nem is beszélve.
Megfigyelték, hogy ahol sok árpát fogyasztanak, kevés a szívbeteg, tehát a szív és érrendszeri megbetegedéseknél kedvező hatású.

-megelőzi a székrekedést, javítja a bélműködést,
-Jin energiát
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő,
-a belek és a kiválasztórendszer gyulladásinál jó hatású,
-magad a nikotinsav tartalma / a B vitaminok csoportjába tartozó anyag, értágító hatású, 

-hűtő hatású gabona, ezért főleg nyáron fogyasszuk,
-lábadozási időszakban ajánlott,
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő.

B1, B2, B6 és E vitamin található benne,
vas, cink, kalcium, és kálium

Beltartalmi értéke:
Fehérje: 90g

keményítő: 639g
zsír: 25g
szerves só: 23g
rostanyag 80g

Hozzávalók :

1 bögre gersli
2 bögre tej vagy tej víz keverék
csipet só
nyírfacukor ízlés szerint itt 2 ek
citromlé itt lime leve

A gerslit megmossuk,  a tejben feltesszük főzni időnként megkavarjuk, sózzuk, amikor már félig puha hozzáadjuk a cukrot, édesítőt. Készre főzzük.

Amikor kicsit kihűlt tetszőleges darabolt gyümölcsöket adunk hozzá. Én most fehér húsú kopasz barackot kevertem bele. Nagyon laktató, kielégíti az édesség igényünket, akár egy főétkezést is helyettesít.



Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!