Árpagyöngyös gyümölcsrizs
2012 augusztus 17. | Szerző: Dió Bisztró |
-megelőzi a székrekedést, javítja a bélműködést,
-Jin energiát
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő,
-a belek és a kiválasztórendszer gyulladásinál jó hatású,
-magad a nikotinsav tartalma / a B vitaminok csoportjába tartozó anyag, értágító hatású,
-hűtő hatású gabona, ezért főleg nyáron fogyasszuk,
-lábadozási időszakban ajánlott,
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő.a
B1, B2, B6 és E vitamin található benne,
vas, cink, kalcium, és kálium
Beltartalmi értéke:
Fehérje: 90g
keményítő: 639g
zsír: 25g
szerves só: 23g
rostanyag 80g
Hozzávalók :
1 bögre gersli
2 bögre tej vagy tej víz keverék
csipet só
nyírfacukor ízlés szerint itt 2 ek
citromlé itt lime leve
A gerslit megmossuk, a tejben feltesszük főzni időnként megkavarjuk, sózzuk, amikor már félig puha hozzáadjuk a cukrot, édesítőt. Készre főzzük.
Amikor kicsit kihűlt tetszőleges darabolt gyümölcsöket adunk hozzá. Én most fehér húsú kopasz barackot kevertem bele. Nagyon laktató, kielégíti az édesség igényünket, akár egy főétkezést is helyettesít.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: