-megelőzi a székrekedést, javítja a bélműködést,
-Jin energiát
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő,
-a belek és a kiválasztórendszer gyulladásinál jó hatású,
-magad a nikotinsav tartalma / a B vitaminok csoportjába tartozó anyag, értágító hatású,
-hűtő hatású gabona, ezért főleg nyáron fogyasszuk,
-lábadozási időszakban ajánlott,
-kimerültségnél, stressz ellen,
-a teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő.a
B1, B2, B6 és E vitamin található benne,
vas, cink, kalcium, és kálium
Beltartalmi értéke:
Fehérje: 90g
keményítő: 639g
zsír: 25g
szerves só: 23g
rostanyag 80g
Hozzávalók :
1 bögre gersli
2 bögre tej vagy tej víz keverék
csipet só
nyírfacukor ízlés szerint itt 2 ek
citromlé itt lime leve
A gerslit megmossuk, a tejben feltesszük főzni időnként megkavarjuk, sózzuk, amikor már félig puha hozzáadjuk a cukrot, édesítőt. Készre főzzük.
Amikor kicsit kihűlt tetszőleges darabolt gyümölcsöket adunk hozzá. Én most fehér húsú kopasz barackot kevertem bele. Nagyon laktató, kielégíti az édesség igényünket, akár egy főétkezést is helyettesít.