Clafoutis zöldséggel, karfiollal

A clafoutis egyfajta palacsinta, gyümölcsökkel készül sütőben megsütve, nagyon finom. Annám gyakran készíti az édes verziót, ITT ez a variáció sós fűszeres, teljes kiőrlésű tönköly liszt alappal készült, egy kis gauda sajttal. Elképesztően laktató, minden van benne, ami építő jelleggel jó a testünknek, hamar elkészül, jól szállítható. Ízeit tekintve, ha bennünk van az édes variáció akkor csalódást okozhat, mert a normál fehér lisztnek azért más íze van. Nekem nagyon bejött.
Az elkészítése megegyezik az édes verzióval.

Hozzávalók :
6 tojás

10 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt

1 kk sütőpor

2,5 dl tejszín és tej keveréke

5 dkg gaouda sajt, de tetszőlegesen ami éppen van
só, bors, chili, fokhagyma por,
1 ek tejföl
1 fej karfiol
pár szem paradicsom, bazsalikom levél
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra a nedves és a száraz hozzávalókat külön összekeverjük, tehát a lisztet, sütőport fűszereket, majd a tejet, tejszínt, tojásokat, és együtt a kettőt.
A sajtot lereszeljük, a tepsiben  elrendezzük a sós vízben előfőzött karfiolt, rátesszük a sajtot, majd ráöntjük a tésztát. 30 perc alatt elkészül.
Sült paradicsommal, fokhagymás tejföllel, bazsalikommal igazán finom.
Tovább a blogra »