Kentucky csirke egészségesen
2012 augusztus 23. | Szerző: Dió Bisztró |
A ropogós bunda, azért lássuk be nagyon finom cucc, még Heston Bluhmental is foglalkozott a kérdéssel :)úgyhogy igazán nem elhagyagolható.Bár mostanság, jó okunk van takarékoskodni a kalóriákkal, nem egy népszerű dolog a bő olajban sütött rántotthús, vagy legalábbis nem illik beszélni arról, hogy szeretjük a rántott húst, és igenis művészet jól elkészíteni. Mindenkinek meg kell találnia a saját verzióját, és most úgy gondolom, ez lesz az enyém 🙂 Ami nem más más, mint a natúr kukorica pehelybe panírozva liszt nélkül, előtte a húst joghurtba pácolva, tepsiben sütve 2×10 perc alatt.
Hozzávalók:
1 csirkemell csíkokra vágva
2 nagy marék kukoricapehely morzsává zúzva
cayenne bors, só, fűszerparika, olaj
1 db tojás
2 ek joghurt v.tejföl
A csirkemell csíkokat joghurtba pácoljukm egy órát, de ha van több idő az csak jó tesz a húsnak.
A kukoricapehely morzsát fűszerezzük, kedvünk szerint, én szeretem a csípőset ezért használtam cayenne borsot, és natúr fűszerpaprikát. A tojást elhabarjuk a tejföllel, a lecsöpögtetett csíkokat megforgatjuk benne, majd a morzsában, és sütőpapírral bélel tepsibe rendezzük meglocsoljuk nagyon kevés olajjal, a legjobb ha fújjuk érdemes egy kis méretű spricnit rendszeresíteni erre a feladatra és 200 fokon megsütjük. A köret héjában sült újkrumpli volt, rozmaringgal, és jókis kovászos uborka.
Miért Kentucky nekem ez a csirke?, az íze nagyon emlékeztet arra, és simán meg lehet belőle oldani a szendvicset, amit annyira szeretünk náluk 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Örülök ha tetszett!!Nagyon jól sikerült,imádom a rántott húst, de mindig bűntudatom volt, hogy olajos meg minden. Most nem volt 😀 😀 és másnap melegítve is jó, nem száraz, és a legeslegjobb max. fél óra és nem büdös az egész lakás.
Nagyon jó recept! Alkalom adtán feltétlenül kipróbálom!