Kentucky csirke egészségesen

2012 augusztus 23. | Szerző: |

A ropogós bunda, azért lássuk be nagyon finom cucc, még Heston Bluhmental is foglalkozott a kérdéssel :)úgyhogy igazán nem elhagyagolható.Bár mostanság,  jó okunk van takarékoskodni a kalóriákkal, nem egy népszerű dolog a bő  olajban sütött rántotthús, vagy legalábbis nem illik beszélni arról, hogy szeretjük a rántott húst, és igenis  művészet jól elkészíteni.  Mindenkinek meg kell találnia a saját verzióját, és most úgy gondolom, ez lesz az enyém 🙂 Ami nem más más, mint a natúr kukorica pehelybe panírozva liszt nélkül, előtte a húst joghurtba pácolva, tepsiben sütve 2×10 perc alatt.

Hozzávalók:

1 csirkemell csíkokra vágva
2 nagy marék kukoricapehely morzsává zúzva
cayenne bors, só, fűszerparika, olaj
1 db tojás
2 ek joghurt v.tejföl

A csirkemell csíkokat joghurtba pácoljukm egy órát, de ha van több idő az csak jó tesz a húsnak.
A kukoricapehely morzsát fűszerezzük, kedvünk szerint, én szeretem a csípőset ezért használtam cayenne borsot, és natúr fűszerpaprikát. A tojást elhabarjuk a tejföllel, a lecsöpögtetett csíkokat megforgatjuk benne, majd a morzsában, és sütőpapírral bélel tepsibe rendezzük meglocsoljuk nagyon kevés olajjal, a legjobb ha fújjuk érdemes egy kis méretű spricnit rendszeresíteni erre a feladatra és 200 fokon megsütjük. A köret héjában sült újkrumpli volt, rozmaringgal, és jókis kovászos uborka.

Miért Kentucky nekem ez a csirke?, az íze nagyon emlékeztet arra, és simán meg lehet belőle oldani a szendvicset, amit annyira szeretünk náluk 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Örülök ha tetszett!!Nagyon jól sikerült,imádom a rántott húst, de mindig bűntudatom volt, hogy olajos meg minden. Most nem volt 😀 😀 és másnap melegítve is jó, nem száraz, és a legeslegjobb max. fél óra és nem büdös az egész lakás.

  2. marisz57 says:

    Nagyon jó recept! Alkalom adtán feltétlenül kipróbálom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!