Joghurtos padlizsán saláta
2012 augusztus 24. | Szerző: Dió Bisztró |
A padlizsánról vegyes érzésekkel emlékezem egyrészt nagyon finom ízekre emlékszem, amit a grúz kifőzdében kóstoltam, a szerájról nem is beszélve, másrészt a totális kudarc, akárhányszor belefogtam, valahogy mindig őrülten keserű lett. Miután napok óta kerestem örmény barátnémnál, és mindig csak ígérte elfogyott a türelem 🙂 Egy életem, egy halálom gondoltam most azért is sikerülni fog! …és láss csodát nagyon jól sikerült, még anya is megkóstolta, és annyira tetszett neki, hogy egy adagot meg kellett mutatnom, hogy csinálom, hogy is tudjon készíteni magának, ha nem vagyok otthon 😀
Az első és legfontosabb: legyen a padlizsán szép, feszes, és fényes a héja.
Másodszor a joghurt, tejföl, amit használunk legyen fíííínom 🙂 sűrű, ízes!
Hozzávalók!
1 kg padlizsán ez gyakorlatilag két szép, nagy példány
3-4 buci gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
1 nagy pohár joghurt, ha van szerencsénk görög fajtához jutni, az szuper, de ha lecsöpögtetjük, amit választottunk, már az is megteszi.
200 fokra előmelegítjük a sütőt, addig besózzuk a feldarabolt padlizsánt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, miután leszűrtük.Olíva olajjal meglocsoljuk, fél 3/4 óra alatt megsütjük. A szószhoz összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a fokhagymát belereszeljük, só, bors jelzés értékkel. Amikor elkészült padlizsán, langyosra hűtjük és belekeverjük a szószba. Betesszük a hűtöbe, tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk pár percig, pirítóssal, pitával Mennyei finomság 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: