Mozarellával sült padlizsán



A padlizsánról nekem mindig az jut eszembe, hogy keresű így mindig kerülgettem az elkészítését. Túlléptem ezen az aggályomon és belevágtam. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető könnyű finomságot kaptam.A sajt megolvadt, megpirult, a zöldségek levétől lett egy kis szaft szóval jóóóó lett 😀

Hozzávalók:

1 kg padlizsán

6-8 db paradicsom

2 db mozarella

kakukkfű, oregano

só, bors, olíva olaj

1 csésze bulgur

A padlizsánt felkarikázzuk, besózzuk, állni hagyjuk 20 percig legalább, lehet tovább is.
A paradicsomot is felkarikázzuk a mozarellát is. Felváltva egymás mellé rakjuk,a tetejét befűszerezzük és meglocsoljuk olíva olajjal. 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
A köretnek való bulgurt megmossuk, és úgy mint a rizst megfőzzük 2x-es mennyiségű vízzel, amit sózunk.
Tovább a blogra »