Linzerkarika, gyorsan jót
2012 augusztus 29. | Szerző: Dió Bisztró |
Kell egy süti !!!! nincs idő vacakolni, hozzákészülni 🙂 Linzerkarikát sokszor sütöttem anyával, de az én részem a ragasztás volt, ez az első adag, amit önállóan megsütöttem, nem egy nagy truváj, deee azéééé mégis 😀 😀 Narancs lekvárral és barack lekvárral töltöttem meg, a narancs az bolti volt folyt is mint a fene, a barack az tökéletes volt anyukát dícséri 🙂 Volt amelyiknek a tetejére diót tettem, mert anya szokott, nekem megégett, rövidebb ideig kell sütni azt gondolom.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 ráma
1/2 csomag sütőpor
csipet só
7 ek porcukor, cukor, nyírfacukor
tej, ha szükséges
A hozzávalókat összekeverjük, kicsit ragacsos tésztát kapunk, folpackba betesszük a hűtőbe, kb. 30 percre. A tészta jól fagyasztható, tehát dolgozhatunk előre, így bármikor tudunk sütni, ha éppen kedvünk szottyan, és csak 1x kell koszolni vele :)Kinyújtjuk. A lisztezéssel óvatosan bánjunk, mert törékennyé teszi a tésztát.
A fele teli a felének lyukas a közepe. Ha a lekvárt kicsit megmelegítjük jobban ragad és jobb íze is lesz. Vékonyan belekvároztam az egészet összeragasztottam, és még töltöttem a lyukakba egy kicsit 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: