Nyers csokitorta
2012 augusztus 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Nagyon felkapott lett a paleo étrend, a nyers ételek fogyasztása. Vegyes érzelmekkel tekintek erre az új “őrületre”, de tény ami tény sokaknak megoldást hozott az életmódjukból adódó egészségügyi problémáira. Az édesség része azonban nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Ezt a receptet Zizi kalandjai a konyhában c.blogból “sütöttem”. Nekem személy szerint a szokatlan, érdekes jelzők jutottak eszembe, legnagyobb meglepetésemre Annámnak nagyon bejött, amit soha nem gondoltam volna, ő a klasszikusokat kedveli ezért különösen örültem a pozitív véleménynek 🙂
Hozzávalók
(18,5 cm-es csatos formához):
Torta alaphoz:
– 100 g mandula
– 70 g datolya, kimagozva
– 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só
Krém:
– 1 és 1/2 érett avokádó
– 70 g kakaópor (cukrozatlan)
– 50 g kókuszolaj, vagy semleges ízű olaj
– 100 g nádcukor, nyírfacukor
– 1 vaníliarúd kikapart magjai
– csipet tengeri vagy Himalája só
Elkészítése:
A mandulát hideg vízbe legalább 6 órára, majd szűrjük le, de az sem baj ha nem, de könnyebben emészhető, ha igen. A mandulát, datolyákat kimagozva és a sót daráljuk meg.
Addig daráljuk, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha nagyon száraz lenne, adjunk hozzá 1-2 teáskanál kókuszolajat, én dió olajat adtam hozzá.
A tortaformát kibéleljük folpackkal belenyomkodjuk az aljába a datolyás mandulás keveréket, majd a mélyhűtőbe tesszük megkeményedni, ezalatt összállítjuk a krémet.
A krém hozzávalóit a robotgéppel pürésítjük. A megszilárdult alapot megkenjük a krémmel és visszatesszük mélyhűtőbe 1 órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Zizi szerint a világ legjobb csokitortája 🙂 Szerintem a reform torta műfajban szuper 🙂 Arra figyelt, hogy az avokádó egynemű legyen 🙂
Nagyon jó:) Kifogom próbálni!