Tészta, avagy 2 olasz a Gozsdu udvarban
2012 augusztus 31. | Szerző: Dió Bisztró |
Hallottam a két olaszról a Gozsdu udvarban, akik maguk készítik a tésztát, Milánóból hozzák az alapanyagokat, és csak tésztával foglalkoznak. Nagyon érdekelt kik lehetnek ezek az “őrült” fickók akik itt a nagy válság közepén csak tésztára lapozva indítanak egy vállalkozást. Nagyon édesek!!! Egy szót nem beszélnek magyarul, olaszul nyomják, mutogatnak, magyaráznak, hangosak, vidámak nagyon ÉLNEK 🙂 Mindennap friss tésztát készítenek, az üzletben elkészítik, mindenféle csoda szószokkal, de el is lehet vinni a száraz tésztát. Linguinet vettem, nagyon szeretem és végig fogom kóstolni a teljes repertoárt. Minden félét készítenek, 100 gr. 170-280 Ft-ig. Nem olcsó ahhoz képest, amihez szokva vagyunk, de ha akarunk egy olyan jó enni, néha belefér hogy elcsábuljunk.
Paradicsomos alapon készítettem el a ragut tenger gyümölcseiből érdemes figyelni az akciókat, olyan jókat lehet találni, és nem egy elérhetetlen dolog, arról nem beszélve, hogy milyen finom tud lenni. Szeretem a hagymás alapot többféle hagymával készíteni, mert teltebb ízeket érhetünk el, és jobban sűríti a paradicsomot is.
Hozzávalók:
30-40 dkg egy csomag tengergyümölcsei válogatás
3 szál újhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 buci gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 csokor petrezselyem
1 dl fehér bor, itt most rozé
vaj, olíva olaj, só, bors
A hagymákat apróra vágjuk, vaj olíva olaj keveréként lassan krémesre pároljuk,hozzáadjuk a paradicsomot, lassú tüzön, sűrű mártást főzünk belőle.
Sűrű lett a mártás, mivel nem vagyok gyakorlott “tengerikütyüfőző” így külön 1 cikk fokhagymán, 2szál újhagymán megpároltam a kütyüket, hozzáadtam a bort, elfőztem az alkoholt belőle, és a az laphoz adtam a keveréket.
A fantisztikus, és a te jó ég, hogy lehet valami ilyen jó érzés jár át a fejed bújától a talpadig 😀 😀 Próbáld ki!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: