Panna cotta, ami elsőre üt :)
2012 szeptember 6. | Szerző: Dió Bisztró |
Olaszos vacsit terveztem, tészta tengeri kütyük stbstb., a desszert a tiramisu már volt, valami mást kellett kitalálnom, valahogy eszembe jutott a panna cotta, persze még soha nem csináltam, és az éppen optimális remegés előállítása a fejemben nem jött össze, de ez így utólag mindegy is 😀 ha jó a recept minden oké 🙂 Nagy sikere volt, mondhatjuk, kevésnek is, de nem mondjuk éppen elég volt, legközelebb duplázom az adagot 😀 A szósz szeder és eper kevés nyírfa cukorral összefőzve.
Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
2,5 dl 2,8%-os tej
1 vanília rúd
6 gr zselatin
5 ek cukor vagy nyírfacukor
A tejet és a tejszínt összeforraljuk, nem kell forrnia, de erősen gőzölögjön. A vanília rudat kettévágjuk a magokat kiszedjük, a tejbe tesszük, a az üres rúddal együtt szépen főzzük. A zselatint a cukorral összekeverjük, amikor a tejes keverék elkészült, langyosra hűlt, belekeverjük, a cukros zselatint, és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik, kb.5 perc akkor már sűrű is. A formát amit beletesszük vízzel kiöblítjük, a tejből kiszedjük a vanília rudat. Van egy olyan lehetőség, hogy leszűrjük és akkor a mag nélkül deremed meg, így egy sterilebb verziót kapunk, ha benne hagyjuk a magokat szépen gyűrűbe rendeződik, ami nekem nagyon-nagyon tetszett. Csak ajánlani tudom kipróbálásra, mert igazán finom, 2-3 óra alatt tökéletesre dermed, a hűtőben a másnapi vacsorához is szuper, így jobban tudjuk az időnket beosztani.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: