Padlizsános hússal töltött paprika

2012 szeptember 10. | Szerző: |

A padlizsán iránti rajongásom újabb darabja ez az étel. Olyan sokoldalú zöldség, amit már szinte fokozni sem lehet. Sütéssel, némi fűszerezéssel olyan ízeket lehet kihozni belőle, ami a többi hozzávalót teljesen új megvilágításba helyezi. Egyszerű alanyagokból öt csillagos ételt lehet kihozni.
Pritamin paprikát töltöttem meg sült padlizsán és darálthús keverékével sütőben össze sütöttem 25 perc alatt és már készen is volt.
A padlizsán héját bevagdostam a kés hegyével éppen csak annyira, hogy a húsába ne vágjak bele, és megsütöttem 30 perc alatt 200 fokon a sütőben. Ezalatt a darálthúst is elkészítettem hagyma, fokhagyma keverékén kevés libazsíron készre sütöttem sóval, borssal, csipet chilivel fűszereztem. Hagytam állni, amíg a megsült padlizsán kicsit kíhűlt, lehúztam a héját összedaraboltam, sóztam borsoztam, majd a hússal összekevertem adtam hozzá 2 kanál tejfölt  25 perc alatt 180 fokon készre sütöttem. Ha kisebbek a paprikák előételnek is nagyon jó, ha nagyobbak levessel főételnek is megállja a helyét, igazán  lehet szeretni ezt az ételt, mert elképesztően finom, a krémes padlizsán, a darált hús, a roppanós paprika együtt nagyon jó kombináció.
Hozzávalók:

0,5 kg darált sovány sertéshús
0,5 kg padlizsán
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
4 közepes paprika lehet kaliforniai vagy pritamin
só, bors, chili
2 ek tejföl
1 tk libazsír

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!