Hamburger felturbózva
2012 szeptember 18. | Szerző: Dió Bisztró |
A hamburger nagyon klassz kaja. De abban a formában, ahogy a “nagy” márkától ismerjük enyhén szólva is veszélyes. Nem sokszor eszem, mert már nem tudom jó szívvel megenni azt, amit lehet kapni. Így tettem egy kísérletet az otthoni elkészítésre. Mondhatni sztár lettem egy 5 éves szemében, de nekem ez is fantasztikus érzés, ugyanis elég válogatós, nem mindent eszik meg, az édességet persze igen így azt is kapott teljes kiőrlésű lisztből palacsintát házi barack lekvárral. Jól lakott, mosolygott 🙂 Tapsvihar és virágözön az öltözőmben 😀 Nem akart elmenni, és nála ez óriási dolog, pedig nem is nagyon kommunikáltunk 🙂
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús
1 db közepes fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma lereszelve, vagy átnyomva
1 tojás
só, bors
8 dkg apró kockára vágott bacon
balzsamecetkrém
4 db hamburger zsömle
cukkini
padlizsán
paradicsom
A hozzávalókat összedolgoztam és a hűtőben állt 3-4 órát amíg a játszóteret megjártuk 🙂
Sütés előtt kivettem a húst belekevertem a tojást, pogácsákat készítettem belőle, forró palacsinta sütőben lassan megsütöttem és 3-5 percre előmelegített sütőbe tettem, hogy biztosan átsüljön a közepe, másnap a maradékot már bátran sütöttem a serpenyőben átsült rendesen.
A padlizsánt karikára, a cukkinit negyedekre vágtam, szintén a palacsinta sütőben megsütöttem, 1 evőkanálnyi olajat öntöttem alá szépen meggrilleződött a palacsinta sütőben, ugyanígy jártam el a padlizsánnal. A zsömlét kettévágtam és szintén a palacsinta sütőben megpirítottam. A maradék olíva olajjal megkentem erre jött a padlizsán, majd a hús, megint padlizsán, és a cukkíni. A maradék zöldségeket még kitettem az asztalra mindenki szedhetett kedvére. Ketchup, mustár, kinek kinek kedve szerint 🙂
Nagyon laktató, gyorsan össze lehet dobni, ha a zsömlét sikerül valami jobb lisztből egyszer elkészítenem még az egészséges kategóriába is bekerülhet. Nagy ízlett tényleg !!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: