Provence vacsora
2012 szeptember 27. | Szerző: Dió Bisztró |
Ennél a fogásnál külön kiemelném a “díszítésként” szolgáló mártást, amiben az édes és savanyú ízek keveredtek, ha jól tippelek egy mézes balzsamecet krém lehetett valami extra összhangban.
Tapas-trió tálak:
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
A liba mellen pont annyi volt a zsíros rész, amennyinek lennie kellett a rajta lévő saját termésű birsalmás csatnitól fantasztikus íze volt.
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
Gravalax módon nézett ki, a színek csodálatosak, én is készítettem már érdemes kipróbálni.
Mindehhez saját sütésű házi kenyér, kosárból, frissen illatosan 🙂
Főétel
Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládé torta,
macaron
A desszertek nem élték meg, hogy fotó készüljön róluk csodálatosak voltak, az én kedvencem csokimousse volt.
Azonban ez a sok finomság mit sem ért volna, ha a házigazdáink a tulajdonos házaspár szíve lelke nem lett volna benne ebben az estében, és ebben az étteremben. Az összhang, ahogy együtt működnek ebben a környezetben valóban ritka. A harmóniát kettőjük között az étterem láthatóvá teszi, ahogy egymással “játszanak” mint egy jó zenekarban, a szólamot mindig az veszi át akinek éppen mondanivalója van, és hozzá tud valamit tenni az egészhez. Tapasztaljátok meg, gyönyörű ősz van érdemes egy szép délutánt eltölteni a kertben.Cafe Provence
Egy kis kedv csináló zene:
Stacey Kent akiről annyit érdemes tudni, hogy francia gyökerei vannak, a férjével zenél csodálatos összhangban 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: