Provence vacsora

2012 szeptember 27. | Szerző: |

Van úgy, hogy nagy utazásra készülsz aztán egészen váratlanul ráébredsz, hogy oda értél, ahová menni készültél és mégis itthon vagy:) Valahogy így jártam én is, amikor a Table Free és a Lucullus szervezésében eljutottam Provenceba, ami Hidegkúton van. Egy elbűvölő varázslatos hely. Ahová szeretsz megérkezni, és sajnálod, hogy el kell jönnöd. Gyönyörű a  kert csodálatos birsalma fával, roskadozó gyümölcsökkel, fűszernövényekkel, virágokkal, kényelmes fotelek a teraszon. Olyan ez a hely, hogy gyerekekkel is nyugodtan lehet ebédelni, eltölteni az időt, mert az ő szórakoztatásukra külön gyerekszoba és udvari játékok állnak rendelkezésre. Nem beszélve arról, hogy gyerek menüt is kaphatnak, ami nem sült krumpli rántott hús dimenzióban mozog:)
A vacsora igazán remek volt, minden a helyén ízben formában mennyiségben. A menü a séfek hozzáértéséről, az ízek formák összhangjáról szólt.
 
Amuse bouche: lazac rilette

Ennél a fogásnál külön kiemelném a “díszítésként” szolgáló mártást, amiben az édes és savanyú ízek keveredtek, ha jól tippelek egy mézes balzsamecet krém lehetett valami extra összhangban.

Tapas-trió tálak:
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade

Házi füstölt libamell
 

A liba mellen pont annyi volt a zsíros rész, amennyinek lennie kellett a rajta lévő saját termésű birsalmás csatnitól fantasztikus íze volt.

Toulouse-i csiga ragu: sajnos erről a fogásról nem sikerült a kép, azt mindenesetre el tudom mondani, hogy különleges volt, ha valaki azt mondja nekem, hogy én valaha, bármikor életemben meg fogom kóstolni hmmmm háááát biztosan nemet mondtam volna 🙂 Kaland az élet így megkóstoltam szuper, szuper, szuper fokhagymásan spenóttal elkészítve !!!
 
Provence-i pácolt feta aszalt paradicsommal remek!
 

Céklával-gyömbérrel marinált lazac

Gravalax módon nézett ki, a színek csodálatosak, én is készítettem már érdemes kipróbálni.

Mindehhez saját sütésű házi kenyér, kosárból, frissen illatosan  🙂

Főétel

Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney

Desszert

New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládé torta,
macaron

A desszertek nem élték meg, hogy fotó készüljön róluk csodálatosak voltak, az én kedvencem csokimousse volt.

Azonban ez a sok finomság mit sem ért volna, ha a házigazdáink a tulajdonos házaspár szíve lelke nem lett volna benne ebben az estében, és ebben az étteremben. Az összhang, ahogy  együtt működnek ebben a környezetben valóban ritka. A harmóniát kettőjük között az étterem láthatóvá teszi, ahogy egymással  “játszanak” mint egy jó zenekarban, a szólamot mindig az veszi át akinek éppen mondanivalója van, és hozzá tud valamit tenni az egészhez. Tapasztaljátok meg, gyönyörű ősz van érdemes egy szép délutánt eltölteni a kertben.Cafe Provence

Egy kis kedv csináló zene:
Stacey Kent akiről annyit érdemes tudni, hogy francia gyökerei vannak, a férjével zenél csodálatos összhangban 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!