Sacher torta őrölt mandulával
2012 október 1. | Szerző: Dió Bisztró |
Nem bonyolult elkészíteni, vendégség előtt, akár két nappal is elkészíthető, mert jót tesz neki a várakozás, ha marad belőle fóliába csomagolva nem szárad ki, tehát mindent tud, amit egy jó tortának tudnia kell !! Gránát almával díszítettem, nagyon illik ezekhez az ízekhez.
Hozzávalók:
Tészta:
6 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
6 dkg őrölt mandula
5 db tojás
15 dkg cukor v.nyírfa cukor
16 dkg olvasztott vaj
4 dkg kakaó por
1 tk saját készítésű vanília kivonat
1 cs.sütőpor
40 dkg barack lekvár
Csoki bevonat:
15-20 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
5 dkg cukor nem kötelező!!!
0,5 dl whisky, jófajta rum,barack pálinka, de ez nem kötelező 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Elkészítettem úgy is, hogy 10 dkg darált dió volt a tésztája, és úgy is működött, könnyű lett a tészta, gluténmentes diétába is bele illeszthető.
…köszönöm!! nem túl szabályos a teteje, örvényeket szerettem volna bele, hogy minél több csokit tudjak rátenni 😀
Csodaszép lett, és biztos nagyon finom volt!