Vongole, kagyló egyszerűen
2012 október 4. | Szerző: Dió Bisztró |
A tengeri herkentyűk nem tartoznak a szigorúan véve a magyar konyha alapanyagaihoz 🙂 Mostanság azonban a fehérje dús táplálkozás valahogy alapelvként kezd működni az én rendszeremben is. A kagyló pedig fehérje a javából. Héjával együtt persze sokkal látványosabb, de a héj nélküli változat elkerüli azt a malőrt, hogy alkalmasint nem nyílnak ki 🙂 Nem tartozik az olcsó élelmiszerek közé, ezt úgy szoktam megoldani, hogy vadászom az akciókat és betárazok egy-két adagot a fagyasztóba. Nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag annyi idő alatt készül el a ragu, amennyi idő alatt megfő a tészta.
Hozzávalók:
1 cs fagyasztott kagyló (30-40dkg)
3-4 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kisebb chili
1 csokor finomra vágott petrezselyem
2 db közepes paradicsom héj nélkül
2dl fehér bor most rozé
só
Feltesszük a vizet főni sózzuk. Egy nagyobb serpenyőben olíva olajon megfonnyasztjuk a hagymákat, a finomra vágott chilit, a kockára vágott héj nélküli paradicsomot. Hozzáadjuk a bort, összeforraljuk, majd beletesszük a kagylót megszórjuk petrezselyemmel 10 percig főzzük. A tésztát közben kifőzzük a leírás szerint, amikor elkészült, közvetlenül a ragura szedjük. Tálaljuk citrommal sok-sok petrezselyemmel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: