Gyömbéres sütőtökös mille feuille

 
Mindig tetszett ez a süti nagyon egyszerű, leggyakrabban vaníliás tejszínhabos, málnás variációban készítik ez olyan kézenfekvőnek tűnt, arra gondoltam másképpen próbálom ki. Vettem leveles tésztát, nagyon jókat lehet kapni, nekem nem éri meg vacakolni a készítésével, a krém is viszonylag hamar elkészül vészhelyzet esetén egy ragyogó süti 🙂 A tököt bepácoltam azzal a mézes, gyömbéres, citromos mézzel, amit korábban ITT készítettem, betettem a sütőbe megsütöttem, kihűtöttem. Villával durvára törtem, majd összekevertem a mascarponéval, egy kis vaníliás cukrot tettem még bele összeturmixoltam, mehet a hűtőbe. A leveles tésztából kivágtam 2 db kört a 20 cm átmérőjű tepsi aljával, kisebb köröket is szabtam, az egyenes rudakból leveshez készült mandulás rúd. A tésztát sikerült gazdaságosan felhasználni, lett belőle 2 kis torta, 4 még kisebb tortácska, és a levesbetét kb. 300 ft-ból. Szóval a lapokat megszúrkáltam vizes ecsettel megkentem, megszórtam mandulával 170-180 fokon 10 perc alatt megsül. Szép magasra feljött ezért kettévágtam és úgy töltöttem meg, ezért lett ilyen sok belőle. A krémet betöltöttem megszórtam porcukorral és készen is volt. Nagyon finom a krém csak a tök édessége, és az a  kicsi méz a pácban a gyömbér jelzés értékűen. Többször meg fogom csinálni, mert nagyon finom.
 

Hozzávalók:

40 dkg sütőtök megsütve

20 dkg mascarpone

1/2 citrom leve

mézben pácolt gyömbér és citrom

1 adag leveles tészta ( 270 gr-os)

Tovább a blogra »