Répa krémleves Thai felhangokkal

Lássuk be bizarul hangzik répakrémleves brrrr és pfuuuj, de mégis uhhh, de jóóó!!!!  🙂 Az történt, hogy nagyon klassz répát vettem, és magamhoz képest sokat, igen ám, de a hűtőben találtam egy félig vagy teljesen aszott adagot, így gondoltam  se óra, se perc ezt meg kell főznöm, mert a kukában fogja végezni ez is 🙂 Az íz a fejemben volt hová szeretnék eljutni így pillanatok alatt megcsináltam. A répát felkarikáztam, a gyömbért, hagymát vékony csíkokra vágtam. Az a helyzet, hogy a répa nekem CSAK vajjal az igazi, valami egészen különleges ízt ad neki, így egy kevés olíva olajjal keverve, megpároltam a hagymát a gyömbért a répát. Felöntöttem annyi vízzel hogy éppen ellepje, adtam hozzá egy leveskockát készre pároltam. Leturmixoltam, egy részét félretettem, ez lett a harapható rész a levesben 🙂 a sűrűségét tejszínnel beállítottam, chili pasztával, citromlevével tettem fel az I-re a pontot. A levelestészta széleiből kis mandulás rudakat sütöttem, megszórtam friss petrezselyemmel azzal tálaltam. Igazán fenséges leves kerekedett. Próbáljátok ki nem hizlal, laktató, egészséges nem  is fényezem tovább nekem nagyon ízlett 🙂

Hozzávalók :

60 dkg sárgarépa

5 dkg vaj

2 ek olíva olaj

1 póréhagyma fehér része

2 gerezd fokhagyma

3 cm-es gyömbér

1 db leveskocka

1 citrom leve

1 tk chili pasta v. Erős Pista nagyon végső esetben

3 dl főzőtejszín

Tovább a blogra »