Rigó Jancsi, aki János is lehet
2012 október 29. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
6 dkg teljes kiőrlésű liszt
4 dkg sima liszt
4 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
12 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
A tojássárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A lisztet, a kakaót, a sütőport, csipet sót összekeverjük. A sárgájához hozzá szitáljuk a lisztes keveréket, majd a habot. Muffin formába ill. tepsibe tesszük, 190 fokon 20-25 perc végezzünk tűpróbát.
krém:
20 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A csokoládét gőzfölött megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínhabot, hűtőbe tesszük. Amikor lehűt, és szeretnénk betölteni a tortát, robotgéppel keverjük össze jó alaposan.
máz:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
A csokoládét és a vajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: