Rigó Jancsi, aki János is lehet

Csoki és csoki, mindig és újra nem lehet erről leszokni 🙂 Én már meg sem próbálom, igyekszem normális keretek között tartani a csoki rajongásom, de néha szabadjára kell engedni a bennem lévő vad lovakat:) Ez kis finomság egy ilyen vad tombolás volt, amikor nekiláttam mert azonnal kellett nekem valami csokis. Azt mondják a férfiak tudnak uralkodni magukon, ha valamit úgy megennének  képesek kivárni amíg elkészül, a nők nem ilyenek, én meg aztán abszolút nem 🙂 Ebben a sütiben az a jó, hogy nem kell sokat várni, amíg elkészül. A formát tekintve nem tudok szép szabályos cukrászda szintű kockákat vágni, ezért ami általában kocka formájú süti, nálam az muffin, mert azt tudom kezeleni valahogy.
A megadott hozzávalókból 6 db muffin, és egy 20 cm átmérőjű mini torta készült, nagyon tetszett, napokig jó, ha hűtőben tároljuk, nem szárad ki, a csoki roppanós, szóval klassz!! Így Jancsinak hívtuk a muffint és Jánosnak a minitortát kinek kinek ahogy tetszik 🙂

Hozzávalók:

6 dkg teljes kiőrlésű liszt

4 dkg sima liszt

4 db tojás

1 kávéskanál sütőpor

csipet só

12 dkg porcukor

2 dkg kakaópor

A tojássárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A lisztet, a kakaót, a sütőport, csipet sót összekeverjük. A sárgájához hozzá szitáljuk a lisztes keveréket, majd a habot. Muffin formába ill. tepsibe tesszük, 190 fokon 20-25 perc végezzünk tűpróbát.

krém:

20 dkg étcsokoládé

3 dl habtejszín

A csokoládét gőzfölött megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínhabot, hűtőbe tesszük. Amikor lehűt, és szeretnénk betölteni a tortát, robotgéppel keverjük össze jó alaposan.

máz:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj

A csokoládét és a vajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.

Tovább a blogra »