Talkedli, avagy cseh fánk, avagy pufi fánk, ahogy én szeretem

2012 október 31. | Szerző: |

Pufifááánk 😀 A világon a legjobb dolog. A váraljai nyarakat idézi, amikor minden unoka otthon volt, és ez volt az egyik legmenőbb kaja a palacsinta és a ribizlihab után. SOHA nem jutott elég, SOHA nem lehetett vele jól lakni, mert annyi gyereknek, ahányan mi voltunk,  addig lehetett volna sütni, amíg világ, a világ meg egy nap 🙂 Később nem lehetett ilyen formát kapni, aztán elfelejtődött. Aztán került egy sütő 🙂 nem volt ok a halogatásra nekiláttam, még egyszerűbb, mint a palacsinta össze is lehet ragasztgatni, édes, sós mártogatóssal kínálni. Nálam a barack lekvárunk viszi a prímet, az valahogy mindig elfogy, ha ez a pufi készül 🙂
Öszekeverjük a hozzávalókat, az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, belekeverjük a lisztes alapba, 30 percig hagyjuk kelni. Kiolajozott serpenyőben megsütjük.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
2 tojás
2,5 dkg (fél) élesztő
4 dl tej
1 ek cukor
3 ek olaj

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!