Talkedli, avagy cseh fánk, avagy pufi fánk, ahogy én szeretem
2012 október 31. | Szerző: Dió Bisztró |
Pufifááánk 😀 A világon a legjobb dolog. A váraljai nyarakat idézi, amikor minden unoka otthon volt, és ez volt az egyik legmenőbb kaja a palacsinta és a ribizlihab után. SOHA nem jutott elég, SOHA nem lehetett vele jól lakni, mert annyi gyereknek, ahányan mi voltunk, addig lehetett volna sütni, amíg világ, a világ meg egy nap 🙂 Később nem lehetett ilyen formát kapni, aztán elfelejtődött. Aztán került egy sütő 🙂 nem volt ok a halogatásra nekiláttam, még egyszerűbb, mint a palacsinta össze is lehet ragasztgatni, édes, sós mártogatóssal kínálni. Nálam a barack lekvárunk viszi a prímet, az valahogy mindig elfogy, ha ez a pufi készül 🙂
Öszekeverjük a hozzávalókat, az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, belekeverjük a lisztes alapba, 30 percig hagyjuk kelni. Kiolajozott serpenyőben megsütjük.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 tojás
2,5 dkg (fél) élesztő
4 dl tej
1 ek cukor
3 ek olaj
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: