Alice csodaországban, Diólány a Greshamben

2012 november 6. | Szerző: |

Még soha nem jártam a Greshamben, nem is tudom gondoltam-e rá, hogy szeretnék-e ide eljutni? Igen…azt hiszem gondoltam, hogy milyen jó lenne egyszer ide eljönni 🙂  Valahogy olyan távolinak, olyan elérhetetlenül elegánsnak tűnt, most pedig úgy éreztem magam kicsit, mint Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben c. filmben 🙂 számomra túl elegáns, és elérhetetlen helynek gondoltam. Valahol ilyen is, meg nem is J Fegyelmezetten elegáns a 20-as évek szecessziós stílusát hordozza, ha végig néz az ember az étteremben már-már az az érzése támad, hogy  Poirot éppen most ment el, vagy éppen ő ebédel ott a hátsó asztalnál, ééés egyáltalán nem nevezném elérhetetlennek, ha valamit okunk van igazán  megünnepelni, ha valakinek valami elegáns ajándékot, élményt szeretnénk adni, akkor itt egy ebéd vagy egy vacsora igazán az lehet. Minden a helyén van.

A legjobb dolog, ami történhetett velünk az az, hogy nem csak a vendégteret csodálhattuk meg, hanem a „labort” a konyhát, ahol a fantasztikus ételek készülnek.
Az őszi étlapról kaptunk ízelítőt, kapcsolódva a Márton naphoz, a sütőtök szezonhoz, az őszi gyümölcsökhöz. Az ételeket a végtelen precizitás jellemezte, mind küllemét mind az ízeket tekintve. NEM volt hiba, és mégsem volt az az érzés, hogy a valóságtól elrugaszkodott, ízeket próbálhatsz, vagy, hogy a séf önmegvalósít éppen Jinkább az a gondolat foglalkoztatott, hogy milyen jól ki van találva, milyen jól van tálalva. Persze ez el is várható egy ilyen sokcsillagos szálloda éttermétől, de mégis olyan otthonos ízekkel találkoztam, ami nagyon meglepő volt.




Számomra a top, a csúcs a sütőtök consomé volt füstölt libamellel és szarvasgombás grízgombóccal,
 a második legjobb a fügés libamáj brulée volt,
 a desszertek közül a mini csokoládés pite nagyon finom,  a mangó habról is érdemes megemlékezni J 

Kóstolhattunk még kecskesajtos finomságot,



 palacsintát csicsókával,

kacsamellet gesztenyés, körte ágyon ami extra !!
A séftől kérdezhettünk, mindenre válaszolt, mesélt, látszott rajta öröme van abban, amit csinál. Fantasztikus délután volt!
 A TableFree  és a Lucullus Bt.  közösen  hozta össze ezt a remek délutánt,  jó  ízlésük van ezt már többször megállapítottam J Novemberben 14-21 között szerveznek egy olyan hetet, ahol a ”kedvenc a étteremekben” ( ez jó sokat jelent:D )   ITT  az alkalomra összeállított menüt lehet kóstolni, reális áron, többek között a Greshamben is!! Szóval, irány csodaország, kezdődjön a varázslat 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!