100 éves recept, sós rúd
2012 november 7. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez a recept mostanság került elő, egy véletlen hozta ugyanis nem vagyok jó pogácsában, nem tudom miért, de ez a rész valahogy nem megy, vagy inkább nem szeretem, és anya előszedte a ládafiából, hogy próbáljam meg, lehet, hogy menni fog 🙂 Kikerültem a kérdést, sütöttem sós muffint, sajtosat, leveles tésztát sósan szóval bármit csak ezt ne kelljen 🙂 A nagypapa sógornőjének a receptje, aki maga is 95 volt amikor meghalt és a papa is 112 lenne, ha élne tehát azt gondolom, hogy tényleg van 100 éves ez a recept. Ennek ellenére nem poros igazán finom, még én is meg tudom sütni, ha kell akár pogácsa is lehet belőle 🙂
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
20 dkg ráma
10 dkg sajt
1 db tojás
½ mokkáskanál só
1 db kis doboz tejföl
A hozzávalókból rugalmas cipót gyúrunk a tojássárgájával, fehérjéből laza habot verünk. A tésztát egy negyed órára hűtőbe tesszük, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Derelye vágóval kis rudakat szabunk belőle, megkenjük a fehérjével, rászórjuk a reszelt sajtot. A tetejére szórhatunk magokat is, a tésztájába tehetünk mákot, a variációk száma végtelen. 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, addig, amíg a sajt megpirul. Nagyon finom elronthatatlan, napokig friss marad, uzsonnára, buliba szuper kis süti.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Kedves Éva, pontosan , abszolút jól értelmezted !! 🙂
Jól értelmezem, A felvert fehérjével kell lekenni a tetejét? Éva