100 éves recept, sós rúd

2012 november 7. | Szerző: |

 
 
Ez a recept mostanság került elő, egy véletlen hozta ugyanis nem vagyok jó pogácsában, nem tudom miért, de ez a rész valahogy nem megy, vagy inkább nem szeretem, és anya előszedte a ládafiából, hogy próbáljam meg, lehet, hogy menni fog 🙂 Kikerültem a kérdést, sütöttem sós muffint, sajtosat, leveles tésztát sósan szóval bármit csak ezt ne kelljen 🙂 A nagypapa sógornőjének a receptje, aki maga is 95 volt amikor meghalt és a papa is 112 lenne, ha élne tehát azt gondolom, hogy tényleg van 100 éves ez a recept. Ennek ellenére nem poros  igazán finom, még én is meg tudom sütni, ha kell akár pogácsa is lehet belőle 🙂

 

Hozzávalók:

30 dkg sima liszt

20 dkg ráma

10 dkg sajt

1 db tojás

½ mokkáskanál só

1 db kis doboz tejföl

A hozzávalókból rugalmas cipót gyúrunk a tojássárgájával, fehérjéből laza habot verünk. A tésztát egy negyed órára hűtőbe tesszük, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk. Derelye vágóval kis rudakat szabunk belőle, megkenjük a fehérjével, rászórjuk a reszelt sajtot. A tetejére szórhatunk magokat is, a tésztájába tehetünk mákot, a variációk száma végtelen. 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, addig, amíg a sajt megpirul. Nagyon finom elronthatatlan, napokig friss marad, uzsonnára, buliba szuper kis süti.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Éva, pontosan , abszolút jól értelmezted !! 🙂

  2. Anonymous says:

    Jól értelmezem, A felvert fehérjével kell lekenni a tetejét? Éva


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!