Egy bisztróról, amilyet SOHA nem szeretnék !!

2012 november 21. | Szerző: |

Egy ma véget érő rendezvény sorozat alkalmából a lányokkal nyolcan foglaltunk asztalt az Oléo Pazzo (Courtyard Marriott) bisztrójában. A meghirdetett menü sor igazán kedvünkre való volt, hiszen mindenki talált fogára valót. Megérkeztünk, jött a pincér hozta az étlapot és közölte, hogy a leves meleg előétel ezért nem választhatunk a meghirdetett menü sor szerint vagy hideg előétel vagy leves,  eennnyi!!…és egyébként is… Kicsit fennakadtunk  az ötleten hiszen nem ez szerepelt az ajánlatban.Valahogy túllendültünk ezen a gondolaton választottunk. Kihozták a zöldborsókrémlevest ropogós szalonna chipsszel, a levesen csak a kenyér kocka halom volt látható, a szalonna chips Titanic-ként elsüllyedve, a tányér alján alig látható miniatűr kocka formájában, az íze az átlagos kategóriába éppen belecsúszott. Jómagam antipasti tálat választottam focaccia kenyérrel, kihozzák … türelmesen várok, várok gondoltam elfelejtették. Hááát neeem!!! Szóltam a pincérnek, hogy a focaccia lemaradt, majd közli miközben lóhahálában száguldozik az asztalok között, hogy ez a focaccia!!! mármint a zöldség!!! Ránézek Annámra porig alázva megsemmisülten kértem tőle segítséget, hogy ez most miii valami rá van írva a homlokomra, vagy csak nagyon szőke vagyok? Hála az okos telefonoknak keresett egy képet, amit a pincér orra alá nyomtam, hogy ez a focaccia és ezt szeretném. Mondta, hogy szól a séfnek aztán hirtelen mozdulattal eltűnt a színfalak mögött,  soha többet nem láttuk az asztalunknál, új pincérek jöttek!!! 🙂 Kisvártatva érkezett bagett sem egy elnézést, sem egy bocsánat, sem egy sajnáljuk, vagy, hogy így adódott. A bárány viszont fantasztikus volt omlós, ízes, a kacsa is pontosan roséra sütve, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A lazac a soha ne jusson eszedbe, hogy ettél itt valaha, a rizottó a botrányos kategória, már az gyanús volt, hogy nem szóltak, hogy egy körülbelül fél óra negyven perc mire elkészül, de egy profi konyhában soha nem tudhatjuk milyen csoda eszközök vannak, leginkább emberek akik jól főznek. Olyan érzésem volt, mintha két brigád készítette volna az ételeket, a húsos szekció rendben volt a másik nem. Bár mostanában a Lucullus jóvoltából  azért volt szerencsém látni, profi konyhákat, de spéci rizottó főző ott sem volt 😀 😀  én könyvből és a youTube-ról Jamie Olivertől tanultam meg elkészíteni, de megvan. Eeeeez botrány száraz, párolt rizs maximum, a hozzá kínált csirke szintén, tudom nem egyszerű a csirke mellet szaftosra sütni, de egy ilyen profi bisztróban nem ártana gyakorolni a technikát. Nagyon vártam a desszertet az a vacsora utolsó fogása azzal sokat lehet javítani. Nos, nem sikerült 100 %-osan ! A csokoládé fondant itt szuflé lenne, de 3 adagból csak 1, mert a többiből piskóta lett, a sajt torta tetejét sikerült egy tejföl ízű nem tudom mivel leönteni, sürgősen felejtsük el!! Az almás pite legalább szép volt.
Nos, kalandosra sikerült az este,  nem is méltatlankodtam soha, tudom nehéz munka a vendéglátásban dolgozni, de nem egy bánya!!! ez méla közöny, ahogyan bántak velünk elképesztő!!!! Rajongok a vendéglátásért, szeretem ezt a műfajt, egy ilyen szálloda bisztrójától, nem ezt a szolgáltatástvárja az ember!
 Nem kell aggódni a bisztrónak mi nem fogunk erre járni, ha rajtunk múlik, köszönjük ami jó volt és már el is felejtjük, hogy valaha itt jártunk.
 
 
 

 Menu 3000 Huf

Előételek
antipasti tál zöldségekkel,marinált olivával és focaccia kenyérrel
 
vagy
serpenyős rákfarkak fokhagymával és chili olajjal
vagy
cézár saláta vékony parmezán szeletekkel, szardellával és krutonnal
Levesek
zöldborsókrémleves ropogós szalonna chipsszel és pirított krutonnal
vagy
tradícionális szürkemarha gulyás
Főételek
konfitált báránylapocka, padlizsán püré, paprika ragu
vagy
rózsaszínre sült kacsa pirított mángoldal és kucsmagomba szósszal
vagy
lazac filé grillezett polentával és ratatouille zöldségekkel
vagy
erdei gomba, édes kömény
vagy
sáfrányos rizottó rukkolával és roston sült csirkemellel
Desszertek
fekete csokoládé fondant cseresznyével és fagylalttal
vagy
sajttorta eper kompóttal
vagy
meleg almás pite, bourbon szósz, vanília fagylalt

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!