Kicsi gesztenye avagy mitől óriás mégis Maroni gesztenyéje

2012 november 29. | Szerző: |

A napokban az Uránia kávézóban egy nagyon kellemes gesztenyés, borozgatós estét töltöttünk együtt a Lucullus Bt. szervezésébe.

Schweickhardt György, a Príma Maroni Kft. ügyvezetője 1979-ben tette le cukrászmesteri vizsgáját, elsőcukrászdáját pedig Óbudán nyitotta meg 1981-ben. Gesztenyepürét 1987-ben kezdett el gyártani, más cukrászok részére is. A jó minőségű gesztenyepüré iránt olyan nagy volt az igény akkor, hogy 1995-ben Schweickhardt György 3000 m2-es üzemet vásárolt Csepelen a termék ipari méretekben történő előállítására.1998-ban nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, azóta a Prima Maroni gesztenyecsalád minden terméke elnyerte ezt az elismerést.

A folyamatos termékfejlesztés eredményeként a termékválaszték folyamatosan bővül, ezen az estén került bemutatásra egy aktuális újdonság, a gesztenyével és sült dióval készült karácsonyi hangulatú püré, és a gesztenye konzerv, ami számomra nagyon érdekes volt, még nem is hallottam róla valamint a különböző natúr, mézes gesztenyés csodák. A gesztenyerúd barackos, meggyes variációban a gesztenyeszív abban roppanós csoki burokban egy csoda. Ízeiben minden amit kóstoltunk harmónikus és kiegysúlyozott volt, nem emlékeztetett arra az édes ragadós valamire amire még gyerekkorunkból élményként megmaradt. A gesztenye lisztet külön kiemelném, mert más technológiával készül, mint szokásos, ezért megtartja a gesztenye természetes ízét sós és édes süteményekhez kiváló.

A Maroni termékekből Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője készítette el a desszerteket:

· sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes gesztenye, olíva)

· párna-grissini (grissini tészta, gomba, zsálya, szemes gesztenye, hagyma)

· macaron (gesztenyeliszt, gesztenyés-tejszín, gesztenyés sárgabarack jam)

· sweet kosárka (linzer tészta, gesztenyeliszt, megy jam, édes gesztenyemassza)

· diós piskóta (diós gesztenyemassza, diós gesztenyehab, dió)

· gesztenyés trüffel (53%-os ghánai Elit csokoládé, szemes gesztenye)

Az édes termékekhez Petzold Attila sommelier egy 2011-es Tokaji Kései szüretelésűHárslevelű bort társított, míg a sós desszertekhez a Takler pincészet 2012-es Szekszárdi Kékfrankos Rozét ajánlotta.

Fantasztikus embert ismerhettünk meg Schweickhardt úr személyében, az a lelkesedés, az a bátorság, az a kreativitás, a távlatokban generációkon átívelő látásmódja teljesen elbűvölt. Elképesztő, hogy milyen alázattal viseltetik az ügy iránt, amit képvisel. Tanítani kellene ezt a hozzáállást a világ dolgaihoz legyen egy álmod, tanuld meg a szakmát, járd be a világot, szerezz tapasztalatokat közben észre sem veszed és éled az álmod. A termékekben benne van az alkotó, ettől minden olyan egyszerű, letisztult és finom lesz. Kóstoljátok meg nagyon finom!!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!