Tejszínes csirkemell gombával
2013 január 14. | Szerző: Dió Bisztró |
Annával rapid ebédünk másik étele volt ez szintén hozott anyagból készítve :), nehogy hús nélkül éljenek a harcosok, hiába a padlizsános máj, a süti hús azért kell “für alle falle” 🙂
Szintén a 20 perces gyors kategória ez az étel, steak burgonya volt a köret, de lehetett volna rizs, köles és hajdina is, a tejszín helyett bátran használjuk kókusztejet, fantasztikus lesz vele.
Hozzávalók:
0,5kg csirkemell csíkokra vágva
1 doboz szeletelt gomba (25 dkg, de lehet több is )
1 kisfej vöröshagyma
chili, só, bors, vaj olíva olaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
1. A gombát leszűrjük, vaj, olíva olaj keverékén megpirítjuk. A serpenyőből féretesszük.
2. A lisztbe forgatott csirkemell csíkokat a maradék zsiradékon lepirítjuk, ha szükséges pótoljuk. Félre tesszük.
3. A serpenyőben maradt pörzsanyagot 0,5 dl borral beforraljuk, tehát addig amíg feloldja azt a sok finom ízt a serpenyő aljáról és be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel.
4. Visszatesszük a gombát és a csirkét összeforraljuk és elkészültünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: