Tejszínes csirkemell gombával

2013 január 14. | Szerző: |

Annával rapid ebédünk másik étele volt ez szintén hozott anyagból készítve :), nehogy hús nélkül éljenek a harcosok, hiába a padlizsános máj, a süti hús azért kell “für alle falle” 🙂
Szintén a 20 perces gyors kategória ez az étel, steak burgonya volt a köret, de lehetett volna rizs, köles és hajdina is, a tejszín helyett bátran használjuk kókusztejet, fantasztikus lesz vele.
 
Hozzávalók:
 
0,5kg csirkemell csíkokra vágva
1 doboz szeletelt gomba (25 dkg, de lehet több is )
1 kisfej vöröshagyma
chili, só, bors, vaj olíva olaj
1 ek liszt
2 dl tejszín
 
1. A gombát leszűrjük, vaj, olíva olaj keverékén megpirítjuk. A serpenyőből féretesszük.
2. A lisztbe forgatott csirkemell csíkokat a maradék zsiradékon lepirítjuk, ha szükséges pótoljuk. Félre tesszük.
3. A serpenyőben maradt pörzsanyagot 0,5 dl borral  beforraljuk, tehát addig amíg feloldja azt a sok finom ízt a serpenyő aljáról és be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel.
4. Visszatesszük a gombát és a csirkét összeforraljuk és elkészültünk.
 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!