A steak zöldbors mártással a Kitchen Factorynál tanultam

2013 február 1. | Szerző: |

 
 
A Kitchen Factory főző klubjában ITT  jártunk egy fantasztikus steak esten. A főző klubban fantasztikus konyhai eszközöket használtunk, szuper késeket, mindent tudó sütőt, csodálatos vas lábosokat, serpenyőt. Kóstoltunk Pödör olajokat, csodálatos eceteket, és nem utolsó sorban főztünk. A téma a steak volt. Ildikó a séfünk mesélt a húsról, az állatok tartásáról, az érlelésről, a sütési hőfoktól. Nagyon jól éreztük magunkat, most már bátrabban vágunk bele a steak sütésébe. Újra meg kellett állapítanom, hogy alapanyag, és a megfelelő technika elviszi az ételt nem szükséges semmiféle  bonyolult megoldás. Közeleg a Valentin nap, ha meg akarjuk lepni a párunkat szívből ajánlom ezt az ételt salátával, zöldbors mártással,  rozmaringos burgonyával, a desszert lehet egy kis csoki szuflé, málna darabokkal, egy kis pezsgő és már ünnepelhetünk is 🙂
A recept :
A húst szoba hőmérsékleten tartjuk a sütésig, fontos, hogy érlelt legyen, puha. A hentesnél kifejezetten ennek való húst kérjünk, a jobb helyeken segíteni fognak a sikerünk érdekében nem fognak átvágni. Fontos, hogy nem sózzuk, csak borsozzuk. Érdemes beszerezni egy vas serpenyőt, elképesztő a különbség a sütéskor a teflon, és a kerámia edényekhez képest. Ha megtaláltuk a megfelelőt, tizen sok évig közös sikereket fogunk együtt elérni 🙂 A serpenyőt nagy türelemmel fokozatosan melegítjük, hogy egyenletes meleg legyen, a megfelelő hőmérsékletet akkor érte el ha a tenyerünket éppen hogy felette tudjuk tartani. Minimális 1 teáskanálnyi olajat önthetünk alá, de a profik enélkül is nekiállhatnak, bízzunk a serpenyőben és a húsban 🙂 a húst beletesszük, és békén hagyjuk 3-3,5 percig. Az a cél, hogy megfelelő kérget kapjon a belseje rózsaszín maradjon, de nem véres!! Majd megfordítjuk és a másik oldallal is hasonlóan járunk el. Amikor elkészült pihentetjük 1-2 percig amíg a köretet kitálaljuk. A húst finom füstölt sóval meghintjük, csodás íze van, ha jó minőségű a hús nem szükséges semmi más!

 

ITT

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!