Túrós süti, ami nem hizlal
2013 március 28. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez a mai “édesség” nagyon finom, gyorsan elkészül nem kell hozzá sok minden, mindamellett laktató.
Hozzávalók:
0,5 kg félzsíros túró
5 tojás
5 ek búzadara
csipet só
5 ek cukor helyettesítő: xilit, etrit én most folyékony édesítőt használtam
175 gr 12%-os tejföl
1 citrom héja, ízlés szerint leve
mazsola, szárított gyümölcs beáztatás után darabokra vágva
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
3. Hozzáadjuk a túrót, a darát, a tejfölt, a mazsolát ez elhagyható én elhagytam 😀
4. Felverjük a fehérjét kemény habnak.
5. Összekeverjük a habot a túrós masszával.
6. Darával megszórt tepsibe tesszük.
7. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, 30-35 percig sütjük, hagyjuk a sütőben kihűlni.
Tálaláskor lehet citromos joghurt, lekvár az i-re a pont 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: