Sült paradicsomleves
2013 április 9. | Szerző: Dió Bisztró |
A paradicsomleves nálam eddig anya paradicsomleves volt. Házi paradicsomléből, rántással, cukorral, betű tésztával. Most egy kicsit átalakítottam, egy saját ízt készítettem 5*-al 🙂
Kevés kalóría, tiszta íz, laktató próbájátok ki!
1 doboz darabolt paradicsom konzerv, itt koktélparadicsomból
5 gerezd fokhagyma
1-2 ek olíva olaj
1 tk oregánó
1 ek cukor
só, bors
1 l húsleves, alap lé
bazsalikom, vagy petrezselyem esetleg mindkettő apróra vágva
1 csomag mini mozarella
A paradicsomot beleöntjük egy tűzálló tálba, megszórjuk egy 1ek cukorral, megfűszerezzük, a fokhagyma gerezdeket rászórjuk, 190 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Félidőben megkeverjük.
Amikor elkészült kiveszünk 1-2 néhány darabot.
A maradékot leturmixoljuk, felöntjük, alap lével összeforraljuk, közben kóstolunk, sóval, borssal, kevés chilivel ízesítjük.
Tálaláskor a mozarellát beletesszük, a félretett sült paradicsomokat is, megszórjuk a friss fűszerekkel.
Tipp: A zöldségek sütéskor jobban kiadják az ízüket, sokkal mélyebbek, zamatosabbak lesznek, nem kell folyamatosan a tűzhely mellett állnunk. Szinte minden zöldséget meg tudunk sütni, érdemes kipróbálni, így amikor sűríteni akarunk, nem kell más sűrítő anyagot használnunk sok fölösleges kalóriától kímélhetjük meg magunkat J
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nem fogsz benne csalódni, olyan jó íze van, mintha egy profi étteremben készítették volna 🙂
Nagyon ízletes lehet! Elmentettem az ötletet! 😉