Sült paradicsomleves

A paradicsomleves nálam eddig anya paradicsomleves volt. Házi paradicsomléből, rántással, cukorral, betű tésztával. Most egy kicsit átalakítottam,  egy saját ízt készítettem 5*-al 🙂

Kevés kalóría, tiszta íz, laktató próbájátok ki!



1 doboz darabolt paradicsom konzerv,  itt koktélparadicsomból
5 gerezd fokhagyma
1-2 ek olíva olaj
1 tk oregánó
1 ek cukor
só, bors
1 l húsleves, alap lé
bazsalikom, vagy petrezselyem esetleg mindkettő apróra vágva
1 csomag mini mozarella

A paradicsomot beleöntjük egy tűzálló tálba, megszórjuk egy 1ek cukorral, megfűszerezzük, a fokhagyma gerezdeket rászórjuk, 190 fokon 30-40 perc alatt megsütjük. Félidőben megkeverjük.

Amikor elkészült kiveszünk 1-2 néhány darabot.
A maradékot leturmixoljuk, felöntjük, alap lével összeforraljuk, közben kóstolunk, sóval, borssal, kevés chilivel ízesítjük.
Tálaláskor a mozarellát beletesszük, a félretett sült paradicsomokat is, megszórjuk a friss fűszerekkel.

Tipp: A zöldségek sütéskor jobban kiadják az ízüket, sokkal mélyebbek, zamatosabbak lesznek, nem kell folyamatosan a tűzhely mellett állnunk. Szinte minden zöldséget meg tudunk sütni, érdemes kipróbálni, így amikor sűríteni akarunk, nem kell más sűrítő anyagot használnunk sok fölösleges kalóriától kímélhetjük meg magunkat J
 
 

 

Tovább a blogra »