Lemon curd cupe cake
2013 április 10. | Szerző: Dió Bisztró |
Szeretem muffint, nem egy truváj elkészíteni, csak a krém hiányzott sokszor belőle, ha rajta van a akkor nem lehet kultúráltan enni, ha nincs akkor lehetne valami még hozzá 🙂 A napokban rábukkantam egy formára ami csinál egy lyukat a tésztába így jött az ötlet, igaz, hogy csak 6 db készülhet egyszerre, de nem olyan vészes hamar megvan.
Hozzávalók:
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 dl joghurt vagy tejföl
16 dkg cukor
0,8 dl olaj
25 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
2 dkg barna cukor
1 citrom reszelt héja
Krém:
18 dkg cukor
2 db egész tojás
2 db tojásnak csak a sárgája
1,2 dl citromlé frissen facsarva kb.3-4 db
10 dkg vaj
Összekeverjük a tojásokat a cukorral 1 percig a tálban, utána a forró gőz fölött 2 percig fokozatosan növeljük a fokozatot a robotgépen, a citromlevet fokozatosan hozzáadjuk, és 8-10 percig keverjük.
Lehúzzuk a tűzről, a vajat darabokban adjuk hozzá, folyósabb lesz a krém , de ahogy elkezd hűlni, szépen megszilárdul.
A formából kivesszük a tésztát, betöltjük a krémmel, és olvasztott csokoládévak díszítjük.
Nagyon finom, sokig friss marad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Még egy kérésem lenne!Ha járnál a Pennyben, megnéznéd mi a neve pontosan ennek a formának?Ugyanis nővéremet bíznám meg a beszerzéssel és nehéz elmagyarázni!!Sajnos a közelemben nincs Penny.Mégsem kérhetem hogy küldjél vagy két formát?!Marika
Marika ! Én a Pennyben vettem, de láttam már Tesco, Interspar konyha felszereléseknél 🙂 Szerintem tetszeni fog, mert végülis bármilyen krémet bele lehet tölteni és jól néz ki 🙂
Ez telitalálat, ilyet én is szeretnék sütni!!Ilyen formára hol lehet rábukkanni, de szeretnék én is ilyet venni.A forma képét be tudnád tenni??Marika