Pácolt tőkehal, ananász szósszal
2013 április 11. | Szerző: Dió Bisztró |
A hal, hmmm igen többet kellene, gyakrabban ám nem ismerjük igazán, hogyan lehet jól elkészíteni.
Nagyon hamar megsül, párolódik, magas a fehérje tartalma, könnyen emészthető, és még sorolhatnám a jól tulajdonságait. Nekem a tőkehal filé jól működik, mindenféle fűszert jól bír. Ez a variáció, az ázsiai ízeket idézi, könnyed, mégis tartalmas összetett ízek vannak benne. Az alapanyagok szinte mindenhol beszerezhetők vágjunk bele itt a tavasz főzzünk valami érdekeset, amit eddig még nem 🙂
25 deka széles metél
4 evőkanál apróra vágott, pörkölt mogyoró
1 csokor kapor só,
1-2 ek olívaolaj
2-3 ek szójaszósz
3-4 gerezdszétnyomott fokhagyma
1 tk reszelt gyömbér
5 karika konzerv ananász vagy fél doboz darabolt leve nélkül
10 deka lágy barnacukor vagy 2 ek egyéb cukor
1 evőkanál édes szójaszósz
2 evőkanál citromlé
1. Keverjük össze a páchoz valókat, a halat sózzuk,borsozzuk, ráöntjük, a pácot jól beleforgatjuk, hűtőbe tesszük 1 órára.
3. A halat kivesszük a pácléből, jól leszárítjuk papírtörlőn, fontos, mert ha a páclé odaég 3 napig nem űzzük ki a lakásból a szagokat 🙂 saját tapasztalat 🙂 forró teflonserpenyőben legfeljebb egy percig sütjük a szeleteket oldalanként. Olajra nélkül. Sütés közben hamar széteshetnek, óvatosan forgassuk.
4. A tésztát előírás szerint megfőzzük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott kaporral, ráhelyezzük a halat megszórjuk aprított mogyoróval.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: