Pácolt tőkehal, ananász szósszal

2013 április 11. | Szerző: |

A hal, hmmm igen többet kellene, gyakrabban ám nem ismerjük igazán, hogyan lehet jól elkészíteni.
Nagyon hamar megsül, párolódik, magas a fehérje tartalma, könnyen emészthető, és még sorolhatnám a jól tulajdonságait. Nekem a tőkehal filé jól működik, mindenféle fűszert jól bír. Ez a variáció, az ázsiai ízeket idézi, könnyed, mégis tartalmas összetett ízek vannak benne. Az alapanyagok szinte mindenhol beszerezhetők vágjunk bele itt a tavasz főzzünk valami érdekeset, amit eddig még nem 🙂

70 deka szálka nélküli, fehér húsú tengeri hal most tőkehal filé
25 deka  széles metél
4 evőkanál apróra vágott, pörkölt mogyoró
1 csokor kapor só,
őrölt fehér bors


1-2 ek olívaolaj
2-3 ek szójaszósz
3-4 gerezdszétnyomott fokhagyma
1 tk  reszelt gyömbér

Az ananászmártáshoz:
 5 karika konzerv ananász vagy fél doboz darabolt leve nélkül
10 deka lágy barnacukor vagy 2 ek egyéb cukor
1 evőkanál édes szójaszósz
2 evőkanál citromlé

1. Keverjük össze a páchoz valókat, a  halat sózzuk,borsozzuk,  ráöntjük, a pácot jól beleforgatjuk, hűtőbe tesszük 1 órára.
 

2. A mártáshoz: tartalék lángon megolvasztjuk, a cukrot hozzáadjuk, az ananászt meglocsoljuk szója szósszal, citromlével, és hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos összeturmixoljuk.

3.  A halat kivesszük a pácléből, jól leszárítjuk papírtörlőn, fontos, mert ha a páclé odaég 3 napig nem űzzük ki a lakásból a szagokat 🙂 saját tapasztalat 🙂 forró teflonserpenyőben legfeljebb egy percig sütjük a szeleteket oldalanként. Olajra nélkül. Sütés közben hamar széteshetnek, óvatosan forgassuk.

4. A tésztát előírás szerint megfőzzük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk apróra vágott kaporral, ráhelyezzük a halat megszórjuk aprított mogyoróval.

Tipp: ha nem kapunk édes szójaszószt 1 teáskanál mézet összekeverünk 2 evőkanál hagyományos szójaszósszal,így is elérjük a megfelelő ízt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!