Gombaleves szarvasgomba olajjal
2013 április 12. | Szerző: Dió Bisztró |
A gombaleves nagy kedvencem, hevert otthon egy kis szarvasgomba olaj ez adta az ötletet. Nagyon finom lett tartalmas különleges semmihez nem fogható az íze, még akkor is ha valaki nem szereti az olajat. Fontos, hogy a gombát jól piritsuk meg. Legközelebb grillezett sajtos diós gombát készítek levesbetétnek és akkor még tökéletesebb lesz a végeredmény 🙂
0,5 kg csiperke gomba
1 ek olívaj
1 tk vaj
1 db kocka
7 dl víz
2,5 dl tejszín
1 ek szarvasgomba olaj
pirítóshoz:
személyenként 2-3 db bagett szelet
5 dkg tetszés szerinti sajt, itt gorgonzola
3 dkg dió, mogyoró darabolva
1. A gombát vaj, olíva olaj keverékén lesütjük, rámorzsoljuk a leveskockát felöntjük vízzel.
2. Összeforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt összeturmixoljuk.
3. Végül meglocsoljuk szarvasgomba olajjal
4. A kenyérszeletekre rátesszük a sajtot forró sütőben ráolvasztjuk, megszórjuk, dióval mogyoróval.
Egy nagyon különleges levest kapunk a szarvasgomba olajtól öt csillagos íze lesz, egy ünnepi alkalom kitűnő előétele lehet .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: