Húsos baklava
2013 április 15. | Szerző: Dió Bisztró |
80 dkg darált hús (55 dkg sertéshús, 25 pulykahús)
6 db réteslap
2 db tojás
1 db tojás sárgája
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fahéj
1 tk oregánó
1 tk szárított bazslikom
1 csipet pocukor
1 ek olvasztott méz
10 dkg durvára darabolt, dió, vagy mandula
olíva olaj
1. A hagymákat olíva olajon megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a fűszereket megpirítjuk.
3. Bele tesszük a húst megsütjük, közben megszórjuk a porcukorral, mintha sóznánk. Amikor elkészült és kihűlt beleütjük a tojásokat.
4. 2-2 rétes lapot helyezünk a tepsibe rétegenként úgy, minden réteget megkenünk olíva olajjal, megszórjuk dióval, rátesszük a húst.
5. A legalsó réteg széleit nem hajtjuk a húsra, csak amikor befejeztük a rétegezést.
6. Zárásként behajtjuk a legalsó réteg széleit megkenjük tojássárgával mézzel és megszórjuk dióval.
7. 190 fokon 15 percig sütjük.
8. Tálaláskor mézes citromos joghurtot kínálhatunk, szőlővel valami ritka jó !!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: