Húsos baklava

2013 április 15. | Szerző: |

A hétvégén alkotó kedvemben voltam 🙂 Valahogy úgy alakult, hogy sokszor szóba került a főzés, és mindig az volt a konklúzió, hogy igen-igen …de ha mindennap kellene főznöm nem élvezném ennyire, mondták a csajok. Nem tudom a választ, azt mindenesetre nagy áldásnak tartom, hogy kényszerből még soha nem kellett főznöm, soha nem kellett az elképzeléseimmel szembe mennem, és nem kellett kompromisszumokat kötnöm a konyhában. …ééés elmehettem a RITA konyhájába, ahol szintén előkerült ez a téma hasonlóan gondolkodik ő is erről, két gyerek kuktasága mellett 🙂 Nagyon jó napot töltöttünk együtt, végig kóstolhattam amit sütött főzött,  én is elvittem ezt a finomságot, amit most először a pillant hatására elkészítettem. Ugyanis főztem egy isteni csirkés curryt és valami mást szerettem volna, ami hasonlóan erősen fűszeres, de mááás, megcsapta az orrom gondolatban a gyros sütőknél érzett illat és ebbe az irányba gondolkodtam. Nagyon finom lett, csak ezt tudom mondani 🙂

80 dkg darált hús (55 dkg sertéshús, 25 pulykahús)
6 db réteslap
2 db tojás
1 db tojás sárgája
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fahéj
1 tk oregánó
1 tk szárított bazslikom
1 csipet pocukor
1 ek olvasztott méz
10 dkg durvára darabolt, dió, vagy mandula
olíva olaj

1. A hagymákat olíva olajon megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a fűszereket megpirítjuk.
3. Bele tesszük a húst megsütjük, közben megszórjuk a porcukorral, mintha sóznánk. Amikor elkészült és kihűlt beleütjük a tojásokat.
4. 2-2 rétes lapot helyezünk a tepsibe rétegenként úgy, minden réteget megkenünk olíva olajjal, megszórjuk dióval, rátesszük a húst.
5. A legalsó réteg széleit nem hajtjuk a húsra, csak amikor befejeztük a rétegezést.
6. Zárásként behajtjuk a legalsó réteg széleit megkenjük tojássárgával mézzel és megszórjuk dióval.
7. 190 fokon 15 percig sütjük.
8. Tálaláskor mézes citromos joghurtot kínálhatunk,  szőlővel valami ritka jó !!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!